EXCELSIOR BEHOUDT KOPPOSITIE

Door een doelpunt in blessuretijd van Civard Sprockel heeft Excelsior in Maastricht de koppositie in de Gouden Gids Divisie behouden. De Kralingers wonnen mede dankzij Sprockel met 2-1 bij MVV. De eerste Rotterdamse goal kwam van de voet van Nito Sequiera. Salomon Kalou debuteerde bij Excelsior.
Excelsior stevende in Maastricht lang op een gelijkspel af. MVV kwam in de 57e minuut op voorsprong via Diego Jongen. De aanvaller profiteerde indirect van een fout van Mels van Driel. Tien minuten later bracht Nito Sequeira Excelsior langszij. Diep in blessuretijd bracht Sprockel het team van Henk van Stee dus alsnog de zege. Aan kop van de ranglijst heeft Excelsior nu nog altijd één punt voorsprong op Heracles en één op Helmond Sport, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. MVV-Excelsior 1-2 (0-0) 1-0 Jongen (57') 1-1 Sequiera (67') 1-2 Sprockel (90') OPSTELLING EXCELSIOR Cor Varkevisser; Civard Sprockel, Danny Buijs, Glenn Loovens, Mels van Driel; Jordan Opuku, Nito Sequeira, René van Dieren; Harrie Gommans, Mounir el Hamdaoui, Salomon Kalou (69' Ronnie Nouwen)