Fanshop
Fanshop

ZWEDEN KLOPT ENGELAND, BELGIË ONDERUIT

Er waren woensdagavond door heel Europa (oud-)Feyenoorders actief in interlandverband. Zo ging Thomas Buffel met België hard onderuit in en tegen Duitsland (3-0), terwijl Johan Elmander met Zweden een fraaie thuiszege boekte op Engeland. Jon Dahl Tomassons Denemarken verloor met 2-0 van Spanje. In de Kuip acteerden Pierre van Hooijdonk en Paul Bosvelt slechts kort tijdens het doelpuntloze gelijkspel tegen Frankrijk.

Thomas Buffel had zich meer voorgesteld van het optreden in en tegen Duitsland. Maar de Rode Duivels kwamen geen moment in hun spel, terwijl de thuisploeg ook geen al te beste indruk achterliet. Toch won de Mannschaft uiteindelijk eenvoudig met 3-0, door goals van Kuranyi, Hamann en Ballack.
 
Johan Elmander had in Gothenburg een echte thuiswedstrijd tegen Engeland. De aan NAC verhuurde spits startte in de basis, zij aan zij met Ajacied Zlatan Ibrahimovic. Die was met een volley uiteindelijk verantwoordelijk voor de knappe 1-0 zege van de Scandinaviërs.
 
In Gijon had Denemarken de pech dat Spanje effectiever met de kansen omsprong. Jon Dahl Tomassons equipe verloor uiteindelijk met 2-0, door goals van Morientes en Raul.