Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

VOORSPRONG AC MILAN SLINKT

AC Milan zit even in een moeilijke periode, het winnen gaat niet meer zo gemakkelijk als een aantal weken terug. Ook zondag leed de koploper puntenverlies. Tegen Modena kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Jon Dahl Tomasson maakte de enige Milanese treffer. De voormalig Feyenoorder stond in de basis van de houder van de Champions League, die nog zes punten voorsprong heeft op achtervolger AS Roma.

In Engeland boekte Liverpool een belangrijke zege met het oog op kwalificatie voor de Champions League. Het arme Blackburn Rovers van Brett Emerton was het slachtoffer van die dadendrang. Binnen 24 minuten stond het al 3-0, maar daarna ging de rode storm even liggen. Uiteindelijk werd het 4-0 voor Dudek en zijn collegae, terwijl Emerton opnieuw moet vrezen voor degradatie.

Ook Manchester City zit nog steeds in een lastige situatie. Met een overwinning op Aston Villa zou de ploeg zich wat meer ademruimte hebben kunnen verschaffen in de strijd tegen afdaling naar de First Division, maar uiteindelijk mocht de ploeg van basisspeler Paul Bosvelt nog van geluk spreken. Pas acht minuten voor tijd was er de gelijkmaker van Distin (1-1).