Fanshop
Fanshop

TREURSPEL OP WOUDESTEIN

Hoewel de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II vorige week anders deed vermoeden, is Jong Feyenoord zijn wisselvalligheid van de laatste weken nog lang niet te boven. Drie levensgrote kansen waren maandagavond op Woudestein niet aan de Rotterdammers besteed om Jong PSV met een nederlaag huiswaarts te sturen. Mede daardoor ging het elftal van trainer Mario Been in een bedroevend slechte voorstelling verdiend onderuit tegen de Brabanders: 0-1.

Er heerste na afloop beslist geen blijdschap in de kleedkamer van Jong Feyenoord. Maar toen bekend werd, dat Jong AZ in Alkmaar met 5-1 van mede-lijstaanvoerder Jong Ajax had gewonnen, was er even iets merkbaar van enige opluchting. Al was er tegelijkertijd ook het besef, dat SC Heerenveen (met een wedstrijd minder gespeeld hebben de Friezen twee verliespunten minder dan Feyenoord en Ajax) in de strijd om de titel straks wel eens de lachende derde zou kunnen worden. Mocht dat scenario inderdaad opgang doen, dan heeft Jong Feyenoord die ontwikkeling geheel en al aan zichzelf te wijten.

Winst op PSV zou het overvloedige puntenverlies van de laatste weken (opnieuw) naar de achtergrond hebben verdrongen. Maar zover kwam het dus niet. Geen moment mocht Feyenoord maandagavond aanspraak maken op de zege. Was de tweede helft als kijkspel nog enigszins het aankijken waard, de eerste drie kwartier waren om te huilen.

Eén enorme kans schiep Feyenoord zich in de eerste helft, één keer dreigde PSV. Verder speelde het spel zich vooral af tussen de beide strafschopgebieden. Heel dicht was Feyenoord na dertien minuten bij de openingstreffer. Labinot Harbuzi speelde de bal diep, via Danko Lazovic belandde het leer bij Dustley Mulder, maar waar de middenvelder had móeten scoren, vond hij PSV-doelman Yves Lenaerts op zijn weg. Waarna ook de onthutsend slecht spelende Lazovic de bal uit de rebound niet in het Eindhovense doel kreeg.

PSV antwoordde drie minuten later met een inzetje van Rachid Chelah. Malkowski raapte op en daarmee is het verhaal van de eerste helft wel geschreven. Hoewel PSV wat feller en georganiseerder oogde dan Feyenoord, acteerden beide ploegen te slap, te slordig en vooral te onnauwkeurig om nog iets aan het gebodene toe te voegen.

Hoewel nog altijd verre van groots kwam er na rust wat meer leven in de brouwerij. Dat was vooral te danken aan PSV, dat ook nu weer de iets betere spelopvatting hanteerde. Maar waar de bezoekers wellicht wat dreigender waren (kopballen van Michael Jakobsen en Daniel Guyo-Velasco door Malkowski gestopt, vrije trap Jan Wuytens net voorlangs), waren de echte mogelijkheden opnieuw voor Feyenoord. Tot twee keer toe creëerden de Rotterdammers zichzelf een honderd procent scoringskans.

Na 59 minuten glipte Lazovic aan de rechterkant eindelijk eens wél langs zijn tegenstander. Zijn voorzet bereikte ook nog Dustley Mulder, maar die schoot de bal vanuit kansrijke positie tot twee keer toe op het lichaam van Lenaerts. Negen minuten later kreeg Feyenoord een zo mogelijk nóg grotere mogelijkheid om PSV op achterstand te zetten. Opnieuw kwam het voorzetje zowaar van Lazovic, ditmaal hielp Raphael Maitimo de kans om zeep. De Feyenoorder schoot over.

Daarna was het initiatief aan PSV. Lloyd Bron schoot voorlangs en Otman Bakkal knalde tot opluchting van Feyenoord van korte afstand recht in de handen van Malkowski. De waarschuwingen werden door Feyenoord niet begrepen. Negen minuten voor tijd beging Prince Addai de onnodige overtreding (waarvoor geel), waaruit PSV uiteindelijk de volle winst peurde. Stojanovic prikte de bal vanaf de linkerkant in de doelmond, Tim Janssen tikte in: 0-1.


Feyenoord
Malkowski; Bandjar, Addai, Breinburg, De Nooijer; Mulder, Harbuzi (60.), Van den Ouweland (78.); Maitimo, Lazovic, Lammers (60.).

(60.) Van de Boogaart
(60.) Jardim
(78.) Blonk

geel: Addai en Lazovic

PSV
Lenaerts; De Roover (63.), Gadzo, Wuytens, Jakobsen; Stojanovic, Bakkal, Guyo-Velasco; Bron (89.), Janssen, Chelah (75.).

(63.) Goessens
(75.) Haznadar
(89.) Faber


81. Tim Janssen 0-1

scheids: Kuipers
toeschouwers: 500