Fanshop
Fanshop

AC MILAN ONTSNAPT

AC Milan zit in een moeilijke fase. Afgelopen weekend werd de ploeg van Jon Dahl Tomasson uitgeschakeld in de Champions League en ook zaterdag kon het team in de Serie A niet overtuigen. Er werd slechts met 1-0 gewonnen van het middelmatige Empoli. De goal viel uit een omstreden strafschop, genomen door Pirlo.

Op tv-beelden bleek namelijk dat de doelman van de bezoekers de doorgebroken Tomasson nauwelijks had geraakt. Toch kreeg de koploper een penalty en alleen daarom werden de drie punten in eigen huis gehouden.

In Engeland strijden de teams van Brett Emerton (Blackburn) en Paul Bosvelt (Manchester City) tegen degradatie. Terwijl City, met de oud-Feyenoorder in de basis, een nuttig punt pakte tegen Wolverhampton (3-3), gingen de Rovers thuis onderuit. Leeds was met 1-2 te sterk voor Emerton en consorten. Blackburn staat nu gelijk met Portsmouth en Leeds, maar heeft net een beter doelsaldo. Toch komt degradatie steeds dichterbij. City staat nu twee punten los van de probleemzone, op plek 15.

Middlesbrough heeft al deze zorgen niet. De ploeg van George Boateng staat keurig in de middenmoot en Europees voetbal is na het winnen van de League Cup al binnen. Zaterdag ging Borough op bezoek bij Chelsea en in Londen werd knap een punt weggekaapt (0-0).

Bobby Petta zag vanaf de bank hoe zijn team Fulham won bij Leicester City. Het werd 2-0 in een verder weinig verheffend duel. De twee goals kwamen op naam van voormalig FC Twente spits Collins John.

In Spanje lijkt Barcelona inmiddels zeker van een plek die recht geeft op Champions League voetbal. Daarmee is de missie van Giovanni van Bronckhorst geslaagd, zeker met een 3-1 zege bij Valladolid. Ronaldinho was de man van de wedstrijd, hij scoorde en kreeg een rode kaart.

Auxerre tenslotte zag Bonaventure Kalou weer eens scoren. De Ivoriaan is in Frankrijk een echte goalgetter en die faam kon hij ook tegen Metz waarmaken. Een klein half uur voor tijd maakte Kalou de winnende (2-1).