Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

C1 MIST IN BELGIË FINALE EN WORDT VIERDE

Strafschoppen hielden Feyenoord tijdens het 21ste grote internationaal jeugdtoernooi van het Belgische KV Oostende uiteindelijk uit de finale. Lierse SK toonde zich tegen het goed spelende C1 in de reguliere speeltijd van de eerste de kruisfinale met 0-0 gelijkwaardig aan de Rotterdammers. Waarna het vanaf de stip drie keer mis ging voor de Nederlanders. In de strijd om de derde plaats verloor C1 daarna met 2-1 van Lille.

Niettemin viel Feyenoord toch nog in de prijzen. Keeper Bobby Jansen werd gekozen tot beste doelman van het toernooi.

C1, in poule 1 ondergebracht met de Belgische clubs KV Oostende, Excelsior Moeskroen en Racing Genk, met het Franse Lille en met PSV, begon verdienstelijk aan het toernooi. Het elftal van trainer Patrick van Leeuwen deed wat er in een openingswedstrijd altijd van een ploeg wordt verlangd en won. De matchwinner luisterde naar de naam Clint van Stee, die een vrije trap ineens achter de doelman van KV Oostende schoot (1-0).

Excelsior Moeskroen heette het volgende slachtoffer van de Rotterdammers. C1 kwam weliswaar in de beginfase met 0-1 achter, het beter spelende Feyenoord trok dat oneffenheidje met twee doelpunten van Hanne Hagary weer recht: 2-1.
Racing Genk was daarna op zaterdag de laatste tegenstander van Feyenoord. Nadat Van Stee zijn ploeg met een afstandschot op voorsprong had gezet, stuurden de Belgen diep in de tweede helft toch nog langszij. De buitenspelval bij de Rotterdammers klapte niet dicht, waarvan Genk kundig profiteerde: 1-1.

Zondag moest Feyenoord vol aan de bak. Met zeven punten in de tussenstand broederlijk bovenaan met PSV, troffen de beide Nederlandse clubs elkaar op de tweede wedstrijddag als eerste. Het uitstekend spelende Feyenoord kwam als glorieus overwinnaar uit die strijd tevoorschijn. Net als een dag eerder tegen Excelsior Moeskroen bediende Hagary ook nu tweemaal succesvol het kanon: 2-0.

Daarna wachtte Feyenoord een optreden tegen het sterke Lille. In de ploeg met één van de betere jeugdopleidingen in Europa, trof Feyenoord niet alleen voetbaltechnisch maar ook fysiek een geduchte tegenstander. Het pleit voor de Rotterdammers dat de Fransen vooral met goed positiespel keurig op 0-0 werden gehouden. Op basis van een beter doelsaldo dan Lille eindigde Feyenoord daarmee als eerste in zijn poule.

In de kruisfinale stuitte C1 daarna op Lierse SK, dat in poule 2 achter Anderlecht op de tweede plaats was geëindigd. Feyenoord had in die wedstrijd weliswaar het betere van het spel, maar de ploeg slaagde er niet in dat overwicht in doelpunten uit te drukken. Mede als gevolg van een enorme, maar niet benutte kans van Raymond Watamaleo eindigde de strijd in 0-0. Toen het daarna op het nemen van strafschoppen aankwam, gaf Feyenoord niet thuis. Raymond Watamaleo, Nikos Tabas en Hanne Hagary misten namens de Rotterdammers.

Feyenoord restte daardoor niets anders dan de troostfinale. In die wedstrijd om de derde en vierde plaats kruisten de Rotterdammers opnieuw de degens met Lille, dat het in de andere kruisfinale niet kon bolwerken tegen de latere winnaar Anderlecht. De partij tegen de Fransen week in niets af van de eerdere ontmoeting. Voetbaltechnisch en fysiek waren de twee opnieuw aan elkaar gewaagd. Wederzijds respect voor elkaars kwaliteiten leek de twee ploegen daarom opnieuw in evenwicht te houden. Door een fout van doelman Bobby Jansen kwam Lille evenwel aan de leiding. Met een fraaie gelijkmaker herstelde Darryl Janmaat weliswaar de misser van zijn keeper. seconden voor het laatste fluitsignaal greep Lille toch nog de zege (2-1) en daarmee de bronzen medaille.