Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VAN DEN HERIK: ‘GROVE NALATIGHEID VAN AJAX EN KNVB’

Feyenoord speelt nooit meer met zijn Beloften-team en de hoogste jeugd op De Toekomst van Ajax. Jorien van den Herik heeft de KNVB vanmorgen van dat besluit op de hoogte gesteld. De voorzitter van Feyenoord wil bovendien opheldering van Ajax waarom er gisteravond geen verscherpte voorzorgsmaatregelen waren getroffen, omdat dezelfde wedstrijd twee jaar terug in Amsterdam op dezelfde wijze uit de hand liep.

Toen werd doelman Malkowski gemolesteerd door Ajax-supporters.

‘Ik weet dat Ajax zich schaamt en ik realiseer me óók hoe moeilijk supportersgeweld is te bestrijden. Maar ik erger me wel aan het feit dat men vanuit Amsterdam nu probeert de zaak enigszins te bagatelliseren en de feiten anders voorstelt’, aldus Van den Herik. ‘Daarnaast zegt KNVB-directeur Henk Kesler dat dit soort ernstige incidenten ook op Varkenoord zouden kunnen gebeuren. Ten eerste is dat een niet relevante opmerking en ten tweede zou hij moeten weten dat wij de klassiekers voor de Beloften al een paar jaar safe op Woudestein spelen. De kennis van zaken is kennelijk niet erg hoog’.

Van den Herik: ‘Toen we twee seizoenen terug voor ’t eerst op De Toekomst werden geconfronteerd met zware incidenten – waarbij doelman Malkowski het slachtoffer werd - hebben we Ajax het verzoek gedaan om niet meer van dat veld gebruik te maken. Dat is niet gebeurd. Er was nauwelijks politie en wat me nog meer ergert is dat er geen enkele aanhouding is verricht. Ook de KNVB heeft geen verdere voorzorgsmaatregelen genomen. Ik vind dat een zeer grove nalatigheid. Daar zal ik de beide partijen ook op aanspreken. Zolang er geen veiligheid kan worden gegarandeerd, spelen wij niet meer op De Toekomst.
Ook de jeugd niet meer’.

Feyenoord, dat bij de politie aangifte heeft gedaan, heeft inmiddels wel maatregelen genomen voor de morgen vastgestelde competitiewedstrijden van Feyenoord B1 en D1 tegen Ajax, die in Rotterdam zouden worden gespeeld. Feyenoord heeft de KNVB het dringende verzoek gedaan om beide wedstrijden uit te stellen. ‘We gaan geen olie op het vuur gooien. Het is triest voor de kinderen, maar we nemen geen enkel risico. Eerst zullen er heel verstandige beslissingen moeten worden genomen’, aldus Van den Herik.