Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ACUÑA UIT ZIEKENHUIS

Kike Acuña heeft het ziekenhuis van Amsterdam vrijdagmiddag kunnen verlaten. De Chileen was daar donderdag opgenomen nadat hij bij hevige rellen rond Jong Ajax – Jong Feyenoord gewond raakte. De middenvelder van Feyenoord verklaarde bij terugkomt in Rotterdam nog veel pijn te hebben, vooral aan zijn hoofd en in zijn onderbuik. Acuña heeft in het geweld een hersenschudding opgelopen.

Acuña was vrijdag nog steeds zeer ontdaan door alle gebeurtenissen. ‘Zeker tien mensen stonden op me in te slaan en te schoppen. Bovendien wilde iemand me steken met een mes. In Chili gebeurt ook veel, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt’, zei de international die gewond raakte nadat hij ploeggenoot Robin van Persie te hulp schoot. Die werd na de mini-klassieker als eerste belaagd. Van Persie bedankte Acuña voor zijn hulp. ‘Jij had voor mij hetzelfde gedaan’, zei de Chileen daarop.

Acuña heeft van de artsen volledige rust voor geschreven gekregen. Maandag wordt dan verder gekeken. De Feyenoorder is wel blij dat hij niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven: ‘Ik haat ziekenhuizen, ik heb telkens gevraagd of ik weg kon. Gelukkig mag ik nu naar huis’, aldus de middenvelder voordat hij door ploeggenoot Pardo naar zijn appartement werd gebracht.