Fanshop
Fanshop

BOSSCHAART: ‘DIT IS DE ULTIEME DROOM’

Pascal Bosschaart is maandagmiddag gepresenteerd aan de massaal opgekomen vaderlandse media. De linksback liet weten het fantastisch te vinden dat hij na acht jaar FC Utrecht terugkeert op de plek waar het allemaal begon. ‘Voor mij is het de ultieme droom om weer naar Feyenoord te kunnen’, zei de speler die voor komend seizoen het shirt met het nummer acht toebedeeld heeft gekregen.

Weken, zelfs maandenlang werd er al gefilosofeerd over de komst van Pascal Bosschaart naar De Kuip. ‘Ik ben dan ook opgelucht’, sprak Bosschaart. ‘Het heeft een hele tijd geduurd, maar ik ben zeer blij dat het nu rond is. Ik heb lange tijd alles moet ontkennen, maar nu is de cirkel rond. ’ De overgang van de Rotterdammer hing dus in de lucht, en dat had wel zijn weerslag op zijn spel: ‘Gisteren speelden we tegen Feyenoord. Ik zou liegen wanneer ik zeg dat dit geen gevoelens bij me had opgeroepen. Ik heb er echt alles aan gedaan om Utrecht te laten winnen, maar het was zeker een moeilijke wedstrijd. Het was wel heel mooi dat het Feyenoordpubliek de leus ‘Pascal, ga je mee naar Rotterdam?’ scandeerde.’

Technisch manager Mark Wotte zei ‘verheugd te zijn dat Bosschaart voor drie jaar bij Feyenoord heeft getekend. Pascal en Feyenoord hebben veel geduld moeten hebben voordat deze overgang rond kwam. Maar uiteindelijk is het toch goed gekomen. Ik heb bij Utrecht en Jong Oranje al met hem mogen werken en hij is altijd een zekerheidje voor me geweest.’ Bosschaart speelde natuurlijk al eerder voor de Rotterdamse club. ‘Wij voelen ons niet te groot om een oud-speler terug te halen. Het is juist belangrijk dat het Legioen zich kan identificeren met de ploeg.’ Met Pascal Bosschaart moet dat zeker lukken, denkt Wotte.

De technisch manager van Feyenoord verwacht veel van zijn nieuwe aanwinst. ‘Ik ben er van overtuigd dat Pascal volgend jaar weer in topvorm zal steken. Oranje? Hij speelde al samen met Heitinga, Van der Vaart en Kuyt. Dus waarom niet? Maar dat is een zaak van de bondscoach, ik wil Bosschaart niet meteen met een verwachtingspatroon opzadelen. Laat hij zich eerst maar verder ontwikkelen bij Feyenoord.

Wotte onthulde op de perspresentatie van Bosschaart ook nog dat dit niet de laatste transfer van Feyenoord zal zijn. ‘We zoeken nog een centrale verdediger en die gaat er zeker komen. En verder houden we natuurlijk altijd onze ogen open.’