Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BOSVELT BLIJFT VREZEN VOOR DEGRADATIE

Het blijft ongemeen spannend in de kelder van het Engelse Premiership. Met nog drie wedstrijden te voetballen, zijn nog zeker zeven teams niet zeker van lijfsbehoud. Ook Manchester City moet vrezen voor degradatie. De ploeg, met Paul Bosvelt in de basis, had zaterdag een belangrijke stap richting lijfsbehoud kunnen zetten, maar City kwam niet verder dan 1-1 bij Leicester. Daardoor blijft het sidderen tot op de laatste speeldag.

Brett Emerton en Blackburn Rovers konden zaterdag wel al voorzichtig feest vieren, want na de 1-0 overwinning bij Everton is klassebehoud vrijwel zeker. De Australiër had zelf weinig reden tot vreugde, want hij is zijn basisplaats al een paar weken kwijt. Ook bij de tweede ploeg van Liverpool moest hij genoegen nemen met een kwartiertje invallen.

Jerzy Dudek zorgde met Liverpool ervoor dat Arsenal morgen de titel kan binnenslepen. Doordat de Reds van Manchester United wonnen (1-0), heeft Arsenal nog maar drie punten nodig om zich landskampioen te mogen noemen.

Bobby Petta begon bij Fulham in de basis, maar echt geweldig speelde de voormalig Feyenoorder niet. Neemt niet weg dat de Londenaren thuis met 2-0 van Charlton wisten te winnen. Een andere oud-Feyenoordspeler, George Boateng, verloor met Middlesbrough van Aston Villa (1-2).

In Frankrijk scoorde Bonaventure Kalou weer eens. Mede dankzij zijn treffer blijft Auxerre meedoen om een Europees ticket. Maar ook als dat niet gepakt kon worden, de 2-1 winst op Sochaux staat.