Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FENERBAHÇE WINT DERBY, GIO'S BARÇA KLOPT MADRID

Fenerbahçe heeft de derby bij en tegen naaste concurrent Besiktas op overtuigende wijze gewonnen. In het Inönu-stadion won de ploeg van oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk met liefst 3-1. In de Spaanse Primera Division versloeg Barcelona met Giovanni van Bronckhorst in de basis in het Bernabeu verrassend aartsrivaal Real Madrid (1-2). 

Van Hooijdonk, die wederom meer als middenvelder dan als diepe spits speelde, scoorde zelf niet tijdens Besiktas-Fenerbahçe. De lange spits was wel betrokken bij de 1-0 van Serhat. Serhat scoorde zelf ook de tweede treffer, Tuncay maakt het Fenerbahçe-feestje compleet. Pas in de laatste minuut van de wedstrijd deed Adrian Ilie iets terug namens Besiktas.

Dankzij de zege springt Fenerbahçe weer over Trabzonspor naar de eerste plaats in de Turkse liga. De voorsprong op de ploeg uit Trabzon bedraagt twee punten.

In Spanje verkeert Real Madrid al enige tijd in een crisis, terwijl het Barcelona van coach Frank Rijkaard en oud-Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst aan een indrukwekkende opmars bezig is. Madrid kwam in het eigen Bernabeu wel op voorsprong (doelpunt Solari), maar Barcelona trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Eerst bediende Van Bronckhorst Kluivert met een gave voorzet en vlak voor tijd besliste Xavi het duel. Dankzij de zege heeft Barça de achterstand op Real tot vier punten teruggebracht.