Fanshop
Fanshop

TOMASSON KAMPIOEN VAN ITALIË, 'N DOELPUNT VOOR GIO

Jon Dahl Tomasson mag zich kampioen van Italië noemen. Na de 1-0 zege op concurrent AS Roma is zijn AC Milan verzekerd van de zeventiende landstitel uit de geschiedenis. De Deense oud-Feyenoorder stond in de basis, maar kon niet scoren. Dat moest hij overlaten aan Andrei Shevchenko. In de Primera Division was er ook een Rotterdams feestje: Giovanni van Bronckhorst scoorde zijn eerste goal in dienst van Barcelona.

Barcelona is de laatste maanden enorm op dreef en ook Van Bronckhorst raakt tijdig in EK-vorm. De Rotterdammer droeg in een spetterende stadsderby met een treffer bij aan de sloop van Espanyol. Het werd uiteindelijk 4-1, de overige goals kwamen op naam van Saviola (2x) en Ronaldinho.

In Italië was er zoals gezegd feest voor de rossoneri uit Milaan, maar stadgenoot Inter liet een grote steek vallen. Met Julio Cruz zestig minuten in de basis ging de ploeg onderuit bij Lecce (2-1). Adriano scoorde nog voor Inter, maar daarna waren het Tonetto en Bovo die Lecce aan de zege hielpen.

In Schotland had Celtic zich wel een ander kampioensfeest voorgesteld. Op de dag dat de schaal uitgereikt zou worden aan de kampioen ging de ploeg met 2-1 onderuit. Dunfermline won met 2-1, de goal van Celtic kwam op naam van Larsson.

In Engeland tenslotte won de ene oud-Feyenoorder van de andere. Op Anfield Road was Liverpool (met Dudek) duidelijk te sterk voor Middlesbrough (van George Boateng). Het werd 2-0 voor de Reds en zij mogen dus blijven hopen op de voorronde van de Champions League.