Fanshop
Fanshop

ZELDZAME NEDERLAAG BARCELONA

Aan een prima reeks wedstrijden van Barcelona is zaterdag onverwacht een einde gekomen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst, die waarschijnlijk ook na dit seizoen in de Catalaanse hoofdstad zal blijven, ging met 1-0 onderuit bij laagvlieger Celta de Vigo. De thuisploeg won dankzij een treffer van Edu. De titel is voor Barca nu redelijk onbereikbaar geworden.  

In Engeland blijft Manchester City vechten tegen degradatie. Met Paul Bosvelt in de basis leed de ploeg een nederlaag tegen een andere oud-Feyenoorder, George Boateng. Middlesbrough maakte twee treffers, terwijl de gasten op een bleven steken. Op de laatste speeldag moet City van Everton winnen. Alleen dan wordt een afgang naar de First Division vermeden. De ploeg die bij winst van City uit het Premiership degradeert is... Everton. Deze onderlinge confrontatie wordt dus van onschatbare waarde voor beide teams.

Blackburn Rovers, waar Brett Emerton opnieuw op de bank begon, is wel safe. De nederlaag bij Tottenham Hotspur (1-0, goal Defoe) doet daar niets aan af.

Liverpool en Jerzy Dudek pakten weer belangrijke punten in de strijd om een Champions Leagueplaats. De Reds waren veel te sterk voor Birmingham City. Het werd 3-0.

In Frankrijk stond Bonaventure Kalou weer eens aan het kanon. Maar zijn al in de tweede minuut gescoorde treffer bleek niet genoeg voor de winst op Ajaccio, want het werd net voor tijd nog 1-1.