Fanshop
Fanshop

AANSTAANDE ZONDAG: SOPHIA DAG IN DE KUIP

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, aanstaande zondag tegen FC Zwolle, staat in het teken van de samenwerking tussen Feyenoord en het Rotterdamse kinderziekenhuis Sophia. Een compleet vak van circa duizend plaatsen wordt dan bezet door de kinderen van het Sophia en hun begeleiders. Ook zal er voor de wedstrijd bij de ingangen worden gecollecteerd voor het Erasmus Medisch Centrum Sophia, waarbij Feyenoord hoopt dat zo veel mogelijk supporters een donatie doen aan dit goede doel.

Niet alleen een aanzienlijk deel van de toeschouwers, ook de players escorts, de elf kinderen die de spelers van Feyenoord voor aanvang van de wedstrijd naar de middenstip begeleiden, zijn aanstaande zondag van het Sophia kinderziekenhuis. Datzelfde geldt voor de vlagzwaaiers die bij opkomst van de spelers een erehaag vormen.
 
Dit alles is een onderdeel van de samenwerking die Feyenoord en het Erasmus MC Sophia in 2003 zijn aangegaan. Sinds die tijd bezoekt de Feyenoord selectie jaarlijks het ziekenhuis en werken spelers in december persoonlijk mee aan de actie ‘Lichtjes voor Sophia’. Sinds dit seizoen zijn ook alle thuiswedstrijden van Feyenoord live te zien in het ziekenhuis.

Feyenoord-Zwolle begint aanstaande zondag om half drie. Na afloop van de wedstrijd zal er op het veld afscheid worden genomen van de trainers Bert van Marwijk en John Metgod en een aantal spelers.
Er is voor deze wedstrijd nog een beperkt aantal kaarten te koop.