Fanshop
Fanshop

COLLECTE VOOR SOPHIA KINDERZIEKENHUIS BRENGT RUIM 13.500 EURO OP

De Sophiadag in de Kuip was een groot succes. Niet alleen genoten alle aanwezige patiëntjes en hun begeleiders met volle teugen van het gala-optreden van Feyenoord, er werd door 50 collectanten ook nog eens meer dan 13.000 euro ingezameld. Dat geld zal door het kinderziekenhuis gebruikt worden voor onderzoek.
Vak G was tijdens Feyenoord-FC Zwolle het Sophia-vak. Zo´n 1000 enthousiaste kinderen en hun ouders-begeleiders zorgden er voor een ongekende sfeer. En ook de vlaggenkinderen en mascottes waren afgevaardigd door het Rotterdamse kinderziekenhuis.

Een slordige vijf kilometer verderop werd het duel met de Zwollenaren - zoals alle thuisduels van Feyenoord - live gevolgd door de kinderen in het ziekenhuis. Via een speciaal voor deze dag aangelegde retour-verbinding kregen zij bovendien rechtstreekse beelden uit vak G (Sophia-kinderen) en van de opkomst van de mascottes en de erehaag van Feyenoord-Sophia vlaggen te zien.

Een bijzonder moment was het interview dat Sophia TV na afloop van de wedstrijd had met Patrick Lodewijks en Patrick Paauwe. De Feyenoorders hadden ook nog een speciale boodschap voor de kinderen in het ziekenhuis: vanaf volgend seizoen is Patrick Paauwe de opvolger van Patrick Lodewijks als ambassadeur voor Sophia namens Feyenoord.