Fanshop
Fanshop

EMOTIONEEL AFSCHEID VAN FEYENOORD-HELDEN

Eén voor één werden ze na afloop van de wedstrijd Feyenoord – FC Zwolle het veld opgeroepen: Gill Swerts, Gérard de Nooijer, Mariano Bombarda, John Metgod, Kees van Wonderen, Robin van Persie en Bert van Marwijk. Onder een donders applaus kregen ze allen een bloemetje van voorzitter Van den Herik en een ingelijst shirt van de supportersvereniging. Een aandenken aan Feyenoord, want na dit seizoen vertrekt het zevental bij de Rotterdamse club.

Niemand, maar dan ook helemaal niemand had zijn plekje verlaten. De wedstrijd tegen degradant FC Zwolle was afgelopen, maar toch maakte geen enkele toeschouwer aanstalten om huiswaarts te keren. Er stond ook een misschien wel belangrijkere gebeurtenis dan het duel op het programma. Afscheid nemen van Feyenoorders is namelijk altijd iets speciaals. Mannen die het rood en wit hebben gedragen krijgen immer respect van het Legioen, het respect dat ze ook verdienen. Alleen het Feyenoord-publiek kan hun helden op zo’n prachtige manier uitzwaaien als uiteindelijk is gebeurd.

De vertrekkende spelers kregen het er koud van, zo indrukwekkend was het massale eerbetoon aan Gill, Gérard, Mariano, John, Kees en Bert. Die laatste, normaal de nuchterheid zelve, bekende na afloop dat hij zich geen mooier afscheid had kunnen wensen. ‘Het was indrukwekkend, een mooier vertrek had ik me niet voor kunnen stellen’, aldus de ontroerde trainer.

‘Ik ben er trots op dat ik vier jaar bij deze fantastische club heb kunnen werken. Ik kijk er met veel plezier op terug, het was de mooiste tijd van mijn leven, mede dankzij het publiek. Ik zal jullie missen, het ga jullie goed’, sprak de coach richting zijn Legioen. Onder luid gejuich werd Van Marwijk vervolgens op de schouders genomen.

Volgend jaar zal Ruud Gullit de plek van Van Marwijk overnemen. De voormalig AC Milan-vedette krijgt de lastige taak de prestaties van zijn voorganger te evenaren of te overtreffen. Van Marwijk ziet in ieder geval nog veel toekomst in dit Feyenoord. ‘Dit elftal heeft tijd nodig gehad. Maar uiteindelijk hebben we de nummer vier van de ranglijst, Heerenveen, toch nog op tien punten gezet. Dat tekent hoe sterk deze ploeg mentaal is. En Feyenoord kan alleen maar beter worden. Ik zeg niet meteen dat de club volgend jaar kampioen wordt, maar de afstand tot PSV en Ajax wordt absoluut kleiner.’