Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD SLUIT SEIZOEN AF MET KLEINE ZEGE

De accu was helemaal leeg. De spelers van Feyenoord wilden wel, maar na een slopend seizoen kon de ploeg het nauwelijks opbrengen om nog één keer vol gas te geven. Tegenstander Spijkenisse zal dankbaar zijn geweest, dat het daarom slechts 3-1 voor de Rotterdammers werd. De laatste Feyenoord-goals van het jaar kwamen op naam van Ghaly, Kuyt en Acuña.

Bert van Marwijk zal op zijn laatste dag toch echt even verbaasd om zich heen hebben gekeken. De oefenmeester had het hele jaar met een 27-koppige selectie gewerkt, maar voor Spijkenisse-uit had hij de beschikking over slechts tien (!) jongens. Enkele Feyenoorders waren deze week al afgereisd voor een paar (oefen)interlands (Buffel, Song, Ono, Lazovic), één speler was al op vakantie (Zoetebier) en weer een groep was geblesseerd (onder andere Mtiliga, Paauwe, Van Wonderen). Het gevolg was dat de coach genoodzaakt was een soort fantasieopstelling het veld in te sturen. Maar ach, veel maakte het natuurlijk ook niet uit. Het duel tegen Spijkenisse was om des keizers baard, het was alleen van belang er een leuk duel van te maken voor de ruim 2000 toeschouwers.

Helaas lukte die missie niet echt. De eerste twintig minuten van het duel waren nog prima en leverde ook twee uitstekende doelpunten op. Eerst was het Hossam Ghaly, die vooraf al had beloofd te zullen scoren, die een voorzet op maat van Alfred Schreuder snoeihard binnenkopte en vijf minuten later trapte Dirk Kuyt een vrije trap onberispelijk langs de muur binnen. Alle ingrediënten voor het behalen van een monsterscore waren vervolgens aanwezig, maar de vermoeidheid van het zware seizoen eiste in het restant zijn tol. Combinaties lukten niet meer en kansen werden zeldzaam.

In de tweede helft kreeg Spijkenisse bovendien wat meer lef, wat resulteerde in de verdiende 2-1. Het was Marco de Borst die een goede aanval prima afrondde en daarna bijna ontplofte van blijdschap. Maar gelukkig was het laatste woord aan Feyenoord, dat de trouwe fans (niemand verliet voortijdig het sportcomplex) nog één keer trakteerde op een prachtige aanval.

Wellicht zagen we hem voor het laatst in het rood-witte shirt, maar dan mag Kike Acuña zeker ook herinnerd worden als de speler die Feyenoord tegen Spijkenisse schitterend in veilige haven schoot. Na een één-twee met Dirk Kuyt, dwars door het centrum, kwam de Chileen vrij voor de keeper en met een bekeken boogbal van een meter of twintig zorgde hij twee minuten voor tijd voor het eindsignaal voor de 3-1.

Ondanks dit swingende slotakkoord een wedstrijd om snel te vergeten, daar was iedereen het na afloop wel over eens. Slechts drie spelers zullen dit duel voor altijd in hun herinnering met zich meedragen. De beloften Addai, Sardar en Vincken kregen tegen de amateurs namelijk voor het eerst speelminuten in Feyenoord I. En zo bracht Bert van Marwijk op zijn laatste werkdag als trainer van de Stadionclub opnieuw drie talenten voor de toekomst.

Spijkenisse – Feyenoord 1-3 (0-2)
14’ Ghaly 0-1, 19’ Kuyt 0-2, 78’ De Borst 1-2, 88’ Acuña 1-3.

Opstelling Feyenoord:
Malkowski; Swerts (46’ Addai), Van den Berg, De Nooijer, Gyan; Acuña, Ghaly, Schreuder (46’ Sardar); Smolarek (66’ Vincken), Kuyt en Lurling.