Fanshop
Fanshop

VAN MARWIJK BEVESTIGT CONTACT MET BORUSSIA DORTMUND

Bert van Marwijk is de belangrijkste kandidaat om volgend jaar hoofdtrainer te zijn van Borussia Dortmund. De 52-jarige coach bevestigde zondag aan www.feyenoord.nl dat hij inmiddels contact heeft gehad met het bestuur van de Duitse topclub. ‘Ik heb inderdaad al een goed gesprek met de clubleiding van Dortmund achter de rug’, zegt Van Marwijk.

De verwachting is dat Van Marwijk de komende week een vervolggesprek met Borussia heeft. Daarna zal de overgang waarschijnlijk snel worden afgerond. Van Marwijk moet de opvolger worden van Matthias Sammer, die volgens de Duitse media naar VFB Stuttgart verkast.

Afgelopen vrijdag, na zijn laatste wedstrijd bij Feyenoord, liet Van Marwijk al doorschemeren dat een mooie club zich voor hem had gemeld. 'Een club met potentie, een club ook waar ik helemaal achter sta', zei hij toen.

In Dortmund moet Van Marwijk gaan bouwen aan een geheel nieuwe topploeg. Borussia kende een matig seizoen, waarin Europees voetbal werd misgelopen. Via de intertoto moet alsnog een ticket voor het UEFA Cup-toernooi worden binnengehaald. Het is echter de vraag of Van Marwijk dan nog kan beschikken over sterren als Koller en Rosicky. Dortmund heeft een grote schuld en de kans is aanwezig dat de duurdere krachten noodgedwongen verkocht moeten worden.

Van Marwijk werkte tot afgelopen vrijdag voor Feyenoord. De coach kende vier succesvolle jaren in Rotterdam, met als uitschieter de winst van de UEFA Cup. Toevalligerwijs werd die veroverd ten koste van Borussia Dortmund, dat in 2002 in de finale met 3-2 ten onder ging.