JAPAN VERRAST IN ENGELAND, ONO SCOORT

Japan heeft Engeland dinsdagavond in het hol van de leeuw op een gelijkspel gehouden. In het City of Manchester-stadion werd het 1-1. De Aziatische goal kwam van de voet van Shinji Ono. De Feyenoorder rondde na 53 minuten een prima opgezette aanval fraai af. Japan verraste in Manchester, na een moeilijke openingsfase had de ploeg het beste van het spel.

Engeland hoopte tegen het lager ingeschatte Japan vertrouwen op te doen voor het nakende EK in Portugal. Maar de Britten kwamen bedrogen uit. Japan, dat zich voorbereidt op een serie WK-kwalificatieduels, speelde op zijn Braziliaans, technisch en met veel tempowisselingen, en was Engeland grotendeels de baas.

Shinji Ono speelde 90 minuten mee. In de 53e minuut scoorde de Feyenoorder, die samen met maatje Junichi Inamoto heerste op het middenveld, namens Japan de gelijkmaker. Michael Owen had Engeland eerder op voorsprong gebracht.

ENGELAND-JAPAN 1-1 (1-0)

1-0 Owen (25.)