Fanshop
Fanshop

VAN STEE: ‘JEUGDOPLEIDINGEN FEYENOORD EN EXCELSIOR SAMENVOEGEN’

Na afloop van zijn laatste persconferentie als trainer van Excelsior heeft Henk van Stee een aantal van de plannen uit de doeken gedaan die hij in zijn nieuwe functie als manager van de jeugdopleiding van Feyenoord wil gaan uitvoeren. Het meest in het oog springende voornemen is het samenvoegen van de jeugdopleidingen van Feyenoord en Excelsior, na komend seizoen.
'FC Twente en Heracles Almelo experimenteren er dit seizoen al mee, maar ook de jeudgopleidingen van Feyenoord en Excelsior moeten na volgend seizoen samengevoegd worden.’ Dat onthulde Henk van Stee donderdagavond na afloop van het door Excelsior verloren nacompetitieduel tegen De Graafschap. Van Stee: ‘Zo’n samenvoeging komt de doorstroming van talenten ten goede.’

Van Stee sprak op Woudestein al even in zijn nieuwe functie als manager van de jeugdopleiding van Feyenoord, een taak die hij na de zomerstop op zich neemt. ‘In die functie ga ik me ook intensief bezighouden met de buitenlandse opleidingen, zoals in Ghana en Brazilië’, aldus Van Stee die een deel van de taken van hoofd Jeugdopleidingen Albert Stuivenberg op zich neemt. Het andere deel van de taken van Stuivenberg - die volgens Van Stee inmiddels nieuw emplooi heeft gevonden bij Al Jazira, de club van Rob Baan in Abu Dhabi - komt in de nieuwe situatie voor rekening van Martin van der Kooy.