Fanshop
Fanshop

BREINBURG, HARBUZI EN VAN DEN OUWELAND MAKEN VOORBEREIDING EXCELSIOR MEE

De Feyenoorders Reinhard Breinburg, Joep van den Ouweland en Labinot Harbuzi krijgen tijdens de voorbereiding op komend seizoen een kans zich te bewijzen bij de A-selectie van Excelsior. ‘We zullen bekijken hoe ze zich daar staande houden en op grond daarvan beslissen of ze volgend seizoen uit voor Excelsior uitkomen’, aldus de kersverse Excelsior-coach John Metgod.
Verdediger Reinhard Breinburg maakte afgelopen seizoen al een aantal keer deel uit van de selectie van Bert van Marwijk. Tot een invalbeurt in competitieverband kwam het echter niet. In vriendschappelijke wedstrijden kwam Breinburg al wel een aantal keer uit voor Feyenoords hoofdmacht. De uitnodiging zich bij Excelsior te komen bewijzen ziet de Rotterdamse jeugdinternational als een grote kans: ‘Ik wil zo snel mogelijk hogerop, dus ik ga tijdens de voorbereiding mijn uiterste best doen om het bij Excelsior te laten zien. Hopelijk mag ik daar dan blijven, dat zou voor mijn ontwikkeling denk ik beter zijn dan een tweede jaar in Jong Feyenoord.’

Middenvelder Joep van den Ouweland kwam vorige zomer over van Willem II en kende een sterk eerste jaar in Jong Feyenoord. Ook trainde hij net als Breinburg regelmatig mee met Feyenoord één en maakte hij tijdens de afsluitende vriendschappelijke wedstrijden zijn debuut in de Rotterdamse hoofdmacht. De Zweedse aanvaller Labinot Harbuzi is nog maar net 18 jaar geworden, maar fysiek al zeer sterk. Harbuzi speelde afgelopen seizoen zowel voor Jong Feyenoord als voor de A-jeugd van de Rotterdammers.