Fanshop
Fanshop

EK: DUIMEN VOOR PAUL, PIERRE EN GIOVANNI

Voor het Nederlands elftal begint het EK vanavond echt, met de kraker tegen Duitsland. En dat betekent voor Rotterdamse supporters hopen op speelminuten voor oud-Feyenoorders Giovanni van Bronckhorst, Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk. Wat Van Bronckhorst betreft lijkt het allemaal wel goed te zitten. De linksback start in de basis.

De positie van Giovanni van Bronckhorst in Oranje is lang omstreden geweest. Sinds de Rotterdammer in Barcelona uitgroeide tot een van de beste linksbacks van het Spaanse voetbal, staat hij in het Nederlands elftal echter ook niet meer ter discussie. De 29-jarige Van Bronckhorst, die in Catalonië onlangs een nieuw driejarig contract signeerde, kon altijd al erg goed voetballen, maar is sinds zijn Britse jaren ook fysiek veel sterker geworden. Daarmee is hij de ideale speler voor de linksachterpositie in Oranje. Vanavond zal hij een uitputtingsslag moeten leveren met de opkomende Duitse middenvelders.

Voor Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk lijken er vooralsnog geen basisplaatsen in het verschiet te liggen. Toch is het vertrouwen van de Nederlandse supporters in met name Van Hooijdonk onwankelbaar. Een poll in AD Sportwereld wees dat onlangs weer eens uit. Pi-Air kwam daarin uit de bus als de international met de meeste garantie op succes. Voor Bosvelt was de laatste tijd een lobby op gang in diverse media. Feyenoords voormalige captain werd door veel journalisten gezien als de ideale bespeler van Michael Ballack, Duitslands enige echte vedette. Maar het ziet er naar uit dat Dick Advocaat en Willem van Hanegem beide boezemvrienden vanavond over het hoofd zien.

EK 2004

GROEP D

NEDERLAND-DUITSLAND

Aanvang 20.45 uur, Estádio Dragão, Porto

VERMOEDELIJKE OPSTELLING ORANJE

Van der Sar; Heitinga, Stam, Bouma, VAN BRONCKHORST; Van der Vaart, Cocu, Davids; Van der Meyde, Van Nistelrooy en Zenden.