Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

OUD-FEYENOORDERS IN ACTIE TIJDENS 'STRIJD DER LEGENDEN'

Bij de 'Strijd der legenden', de jubileumwedstrijd die op zaterdag 7 augustus (14.30 uur) in het kader van 50 jaar betaald voetbal wordt gespeeld, zullen flink wat oud-Feyenoorders actief zijn. Zo hebben o.a. Ruud Gullit, Rinus Bennaars, Gerard Kerkum, 'Beertje' Kreijermaat, Ronald Koeman, Theo van Duivenbode, Johnny Rep en Eddy Pieters Graafland al toegezegd in actie te zullen komen bij het gala in het Amsterdamse Olympisch Stadion.  

De door de KNVB georganiseerde jubileumwedstrijd moet het hoogtepunt worden van de viering van het 50 jarige bestaan. Alle (voormalige) profclubs zijn met minimaal één speler vertegenwoordigd in deze ontmoeting tussen de sterren uit de eredivisie en eerste divisie. Johan Cruijff komt als eregast naar dit duel.

Naast de eerder genoemde oud-Feyenoorders hebben ook vele andere oud-internationals enthousiast gereageerd op de uitnodiging om deze dag in actie te komen. Youri Mulder, Jan Peters, Danny Blind, Hugo Hovenkamp, Jan Poortvliet, Hans van Breukelen, Hans Eijkenbroek, Johan Neeskens, Wim Bleijenberg, Jan Jongbloed, de gebroeders Van de Kerkhof, Addy Brouwers, Frans Thijssen, Aron Winter en Sjaak Swart zullen op 7 augustus de voetbalschoenen aantrekken om deel te nemen aan de wedstrijd.

De wedstrijd bestaat uit vijf delen:

Eredivisie-Eerste Divisie generatie 1954-1964 (10 minuten)

Eredivisie-Eerste Divisie generatie 1964-1974 (10 minuten)

Eredivisie-Eerste Divisie generatie 1974-1984 (15 minuten)

Eredivisie-Eerste Divisie generatie 1984-1994 (15 minuten)

Eredivisie-Eerste Divisie generatie 1994-2004 (20 minuten)

De teams worden begeleid door coaches uit die periode (o.a. Rinus Michels en Rinus Gosens). Ook de arbitrage is afgestemd op de periodes. Lau van Ravens, Leo van der Kroft, Bep Thomas, John Blankenstein en René Temmink komen tijdens de wedstrijd in actie als scheidsrechter.

In de pauzes van de wedstrijd worden de uitslagen bekend gemaakt van de beste speler, coach, scheidsrechter, bestuurder en club van de afgelopen 50 jaar betaald voetbal. Voetballiefhebbers kunnen via http://www.goudenvoetbaljaren.nl een stem uitbrengen.

Bij de huldiging is uiteraard een belangrijke rol weggelegd voor Johan Cruijff, de beste speler aller tijden van ons land.

Na afloop van de wedstrijd wordt op de grasmat van het Olympisch Stadion een voetbalreünie gehouden, die mogelijk wordt gemaakt door de KNVB, Holland Casino en Gouden Gids. Alle (voormalige) spelers, trainers, scheidsrechters en bestuurders uit het betaald voetbal zijn hierbij welkom. Vele bekenden, die niet meer in staat zijn in actie te komen, hebben al enthousiast gereageerd op de uitnodiging naar de reünie te komen, onder wie Rotterdammer Faas Wilkes, Willy van der Kuijlen, Rinus Schaap, Tonnie Pronk, Dick Helling, Ruud Krol, Martin Koeman en uiteraard oer-Feyenoorder Coen Moulijn.

 

bron: www.knvb.nl