EK: ORANJE TREFT LARSSON IN VOLGENDE RONDE

Oranje heeft zich via de nooduitgang een plaats verschaft in de kwartfinale van het Europees kampioenschap. Daarin treft het aanstaande zaterdag Zweden als tegenstander, dat in voormalig Feyenoorder Henke Larsson z’n grote ster heeft.
Oranje, met Giovanni van Bronckhorst als enige ex-Feyenoorder in de basis, versloeg in Braga z’n tegenstander Letland met 3-0. Omdat Tsjechië ondertussen won van Duitsland (2-1), plaatste het Nederlands elftal zich voor de volgende ronde.

Van Nistelrooy opende de score in de 26ste minuut uit een strafschop. Toen minuten voor rust maakte de spits van Manchester United er 2-0 van. De eindstand werd bereikt in de 83ste minuut, toen invaller Roy Makaay het derde Nederlandse doelpunt scoorde.

De ex-Feyenoorders Paul Bosvelt en Pierre van Hooijdonk kwamen in Braga niet in actie. Beiden zagen de wedstrijd van begin tot eind vanaf de bank, maar mogen nog hopen op meer speelminuten, nu Oranje zich op de valreep heeft geplaatst voor het vervolg van het toernooi.

Nederland-Letland 3-0 (2-0)

26’ 1-0 Van Nistelrooy (pen.)
35’ 2-0 Van Nistelrooy
83’ 3-0 Makaay