Fanshop
Fanshop

FEYENOORD CONTRACTEERT ALEX BROSQUE

De Australiër Alex Brosque heeft dinsdag in Rotterdam zijn medische keuring ondergaan. De 20-jarige aanvaller van Marconi Stallions en het Australische nationale elftal zal bij Feyenoord een éénjarig contract ondertekenen met een optie voor nog twee jaar. Aankomend seizoen komt Brosque uit voor het Belgische Westerlo, waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft.
Alex Brosque is een balvaardige aanvaller, die Feyenoord opviel tijdens zijn optredens voor Australische jeugdselecties. ‘Ik ben het beste in één tegen één situaties, ik houd er van om verdedigers op te zoeken en te passeren’, vertelde Brosque dinsdagmiddag tijdens zijn medische keuring.

Met zijn komst naar Europa vervult de Australiër van Uruguayaanse afkomst een levenslange ambitie. Van Feyenoord had Brosque uiteraard al eerder gehoord. ‘Ik heb vorige maand al eens met Brett Emerton gesproken, maar ik heb vooral veel gehoord van Brett Holman, met wie ik samenspeel in het Olympisch team. Ik had ook wat andere opties in België, maar als zo’n grote club je in zijn organisatie wil hebben, dan twijfel je geen moment.’

Voordat éénvoudig A-international Brosque naar de Kuip komt, zal hij in ieder geval een jaar worden uitgeleend aan het Belgische Westerlo. ‘Ik denk dat dat goed is’, zegt de spits. ‘Je eerste jaar ver van huis is altijd moeilijk en het is belangrijk dat je juist dan aan spelen toekomt. In het eerste en niet in een jeugdteam. Dat kan bij Westerlo. Bovendien heeft de club in Jan Ceulemans ook een trainer van wie ik ontzettend veel kan leren. Ik hoop er goed genoeg te worden om uiteindelijk terug te keren in Rotterdam. Feyenoord is mijn doel.’

Nog deze week zal Brosque kennismaken met zijn nieuwe club en trainer in Westerlo. Daarna reist hij af naar het trainingskamp van de Australische Olympische ploeg, waarin ook Brett Holman opgenomen is. In augustus neemt Australië deel aan de Olympische Spelen van Athene.