Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD CONTRACTEERT BART GOOR

Feyenoord heeft Bart Goor aangetrokken. De Belgische speler van het Duitse Hertha BSC tekende vanmiddag een contract dat hem voor de komende twee seizoenen aan Feyenoord bindt. In het contract heeft Feyenoord ook een optie voor het derde seizoen opgenomen.

Feyenoord en Goor zijn nog wel in afwachting van de resultaten van de medische keuring die de speler vanmiddag in Rotterdam onderging.

Technisch directeur Mark Wotte toonde zich verheugd over het vastleggen van de 31-jarige Goor. ‘Bart is een ervaren linksbenige middenvelder die we goed kunnen gebruiken in de speelwijze van Ruud Gullit. We zien in hem een van de toekomstige steunpilaren van het elftal’.

Bart Goor hoopt aanstaande maandag al met de selectie van Feyenoord mee te trainen. ‘Ik heb er erg veel zin in. Ik ben 31 jaar, maar mijn ambitie is nog steeds onveranderd groot’, zei Goor, die nog één seizoen onder contract stond bij Hertha BSC. ‘Ik heb het in Berlijn altijd goed naar mijn zin gehad, maar de tegenvallende resultaten in het laatste seizoen hebben er toch voor gezorgd dat ik het plezier in het voetballen een beetje begon te verliezen. Dat hoop ik nu in Rotterdam weer terug te krijgen’.

Bart Goor is aanvoerder van het Belgische elftal. Hij speelde 56 interlands met de nationale selectie, waar ook Feyenoorder Thomas Buffel deel van uitmaakt. ‘Nee, ik heb Thomas niet geraadpleegd bij het maken van mijn beslissing. Dat was ook niet nodig, want Thomas en ik hebben een dusdanig goed contact dat ik al wist waar ik in Rotterdam aan toe zou zijn. Wel verheug ik me er op om met hem samen te spelen. Ik hoop dat hij me in mijn eerste dagen wat wegwijs kan maken, want ik wil de club zo snel mogelijk leren kennen’.

Bart Goor, getrouwd en vader van drie kinderen, begon zijn loopbaan in België bij Verbroedering Geel. Daarna verhuisde hij naar Racing Genk, voordat hij in 1997 de overstap maakte naar Anderlecht. In Brussel speelde hij drie seizoenen, onder anderen met ex-Feyenoorder Geoffrey Claeys. Daarna verhuisde naar het Duitse Hertha BSC.

De erelijst van Goor vermeldt twee Belgische titels, een Belgische Supercup en twee Duitse bekers. Goor speelde 47 Europese wedstrijden. Voor België werd hij 58 keer opgeroepen en kwam hij tot 56 interlands. Eén van die interlands speelde Goor in De Kuip: de beroemde 5-5 wedstrijd tegen Oranje in september 1999. Goor scoorde in die wedstrijd de eerste van zijn in totaal 13 doelpunten voor de Rode Duivels.