Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

BRAZILIAAN FERNANDO TRAINT MEE

Fernando, de 18-jarige Braziliaan die op proef is bij Feyenoord, heeft zijn eerste training in Rotterdam achter de rug. De jonge verdediger zal een week lang met de selectie van Feyenoord meetrainen, zodat de technische staf een goed oordeel kan vellen over zijn kwaliteiten. Ruud Gullit overweegt Fernando aanstaande vrijdag, als Feyenoord z’n eerste oefenwedstrijd van het seizoen speelt tegen de amateurs van ASWH, speelminuten te gunnen, al voegde de trainer daar aan toe dat dat wel afhankelijk is van de fitheid van de Braziliaan.

‘Die jongen oogde vandaag wat vermoeid, maar dat is ook logisch omdat hij een lange vlucht achter de rug heeft’, zei Ruud Gullit, na de ochtendtraining. ‘Om die reden is het voor mij ook wat vroeg om een oordeel te geven over Fernando. Ik moet hem nog een paar keer aan het werk zien om een goed beeld van hem te krijgen’, aldus Gullit.

Fernando is afkomstig van het Braziliaanse Juventude, waar hij afgelopen seizoen als centrale verdediger speelde. Fernando doorliep alle Braziliaanse jeugdselecties.