Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GERSON MAGRAO DEBUTEERT MET ZEGE

Feyenoord heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd van dit seizoen gewonnen. In Ermelo werden de amateurs van eersteklasser DVS’33 met 0-5 verslagen. Kuyt (2x), Buffel, Paauwe en Castelen waren de doelpuntenmakers. In de tweede helft, toen trainer Ruud Gullit zeven nieuwe spelers in het veld bracht, maakte de Braziliaan Gerson Magrao zijn debuut voor Feyenoord.

In vergelijking met de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, vorige week in Hendrik-Ido-Ambacht tegen hoofdklasser ASWH (0-9), liep de machine van Gullit plotseling opvallend stroef. Dat had te maken met de fellere tegenstand van eersteklasser DVS’33, maar vooral ook met het feit dat de Rotterdamse ploeg er al een stevige training had opzitten, toen om 19.00 uur voor het begin werd gefloten.

Gullit begon in vrijwel dezelfde opstelling als in Hendrik-Ido-Ambacht. De enige die zijn basisplaats had moeten afstaan was nieuweling Romeo Castelen. Tegen DVS’33 kreeg Ebi Smolarek de voorkeur. Het is nog te vroeg in de voorbereiding om te zeggen of dat slecht nieuws is voor Castelen, maar feit is dat de kleine rechteraanvaller zijn draai nog niet heeft gevonden bij Feyenoord.

Toch toonde Castelen zich na afloop van de wedstrijd, waarin hij in deel twee alsnog had mogen meedoen, gematigd positief. ‘Natuurlijk, er is nog genoeg te verbeteren aan mijn spel’, toonde de aanvaller zich reëel. ‘Maar toch merkte ik vanmiddag dat het alweer beter ging dan in de vorige wedstrijd. Toen hadden Dirk Kuyt en ik moeite om elkaar te begrijpen. Ik merkte nu dat dat nu al iets beter ging’, zei Castelen, die dat onderstreepte door in de laatste minuut de vijfde goal voor Feyenoord te scoren.

Feyenoord nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Dirk Kuyt opende na vijf minuten de score. Hij deed dat op aangeven van Ebi Smolarek, die aanvaller die ook in Ermelo een opvallend gedreven indruk maakte. ‘Ik ben gewoon blij dat ik helemaal fit ben en weer kan meevoetballen’, verklaarde de Pool zijn fanatisme na afloop. Over het spelbeeld was hij minder positief. ‘Het liep niet echt lekker. Niet met mij persoonlijk en eigenlijk ook niet met het elftal. De automatismen ontbreken nog, maar misschien is dat ook logisch in deze fase van de voorbereiding. Gelukkig hebben we nog wat wedstrijden voordat de competitie begint. Ik denk dat je pas na de wedstrijden in Duitsland (waar Feyenoord volgende week deelneemt aan het toernooi om de Alpen Cup) een eerste inschatting kan maken van de kracht van dit elftal’, zei Smolarek, die na het geven van zijn assist op Kuyt z’n ploeggenoten Buffel (in de 23ste minuut) en Paauwe (in de 25ste minuut) de ruststand op 0-3 zag bepalen.

Feyenoord had bij vlagen dus moeite met DVS’33 en zichzelf. Dat zag ook trainer Ruud Gullit. ‘Spelers hadden moeite elkaar te vinden. Maar je moet ook niet vergeten dat we hard hebben getraind. Dat zag je vanavond terug in ons spel’, zei de coach, die in de tweede helft de Braziliaan Gerson Magrao liet debuteren.

Als invaller voor Shinji Ono speelde de Braziliaan in eerste instantie een anonieme rol. Pas gaandeweg de tweede helft kwam hij los en deed hij twee keer van zich spreken. Eerst door met een mooie passeeractie Kalou een kans te bieden (hij schoot op de lat), daarna door Dirk Kuyt van een goede voorzet te voorzien. De Katwijker miste overigens.

In hoeverre de Braziliaan al in staat is om de gevestigde orde van Feyenoord te bedreigen, moet nog worden afgewacht. Aanstaande donderdag, als Feyenoord op bezoek gaat bij Katwijk, kan Gerson Magrao misschien voor meer duidelijkheid zorgen.

Feyenoord begon in de volgende opstelling aan het treffen met de amateurs: Babos; Song, Loovens, Paauwe, Bosschaart; Smolarek, Ghaly, Ono, Goor; Buffel, Kuyt.

In de tweede helft speelde Feyenoord met: Malkowski; Gyan, Van den Berg Paauwe, Bosschaart; Castelen, Acuna, Magrao, Goor; Kalou, Kuyt.

DVS’33-Feyenoord 0-5 (0-3)

Scoreverloop:
5 ‘ 0-1 Kuyt
23’ 0-2 Buffel
25’ 0-3 Paauwe
61’ 0-4 Kuyt
90’ 0-5 Castelen