Fanshop
Fanshop

VERDIENSTELIJK DEBUUT FERNANDEZ IN KATWIJK

Op de dag van zijn eerste training in Rotterdam heeft de Argentijnse stagespeler Mariano Fernandez al zijn debuut gemaakt voor Feyenoord. De verdediger kwam in de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Katwijk in het veld voor Patrick Paauwe en speelde verdienstelijk. Zijn stage zal naar alle waarschijnlijkheid worden verlengd. Feyenoord won z’n derde oefenwedstrijd van het seizoen met 0-5. In zijn geboortedorp scoorde Dirk Kuyt driemaal. De andere twee Feyenoord goals werden gemaakt door de teruggekeerde Danko Lazovic en door Romeo Castelen.

Katwijk-Feyenoord bood geen vuurwerk, maar daar kon trainer Ruud Gullit na afloop niet mee zitten. ‘We hebben hard getraind en zijn tot nu toe alleen nog maar conditioneel bezig geweest. Als je dan ziet dat we hier vanavond met twee vingers in de neus met 0-5 winnen en achterin geen kans weggeven, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn’.

Dat Gullit daarbij de kans werd ontnomen om te beoordelen hoe nieuweling Fernandez zich onder druk houdt, nam hij op de koop toe. ‘Hij heeft niet al te veel te doen gekregen vandaag. Het is daardoor onmogelijk om hem nu al volledig te beoordelen. Dat zal moeten gebeuren tegen een sterkere tegenstander’. Gullit gaf daarmee aan dat de stage van de Argentijn zal worden verlengd. Eigenlijk zou de transfervrije verdediger morgen (vrijdag) al huiswaarts keren, maar na vanavond is de kans groot dat Gullit besluit hem op te nemen in de groep van spelers die aanstaande zaterdag richting Duitsland vertrekt, waar Feyenoord z’n trainingskamp opslaat en deelneemt aan het toernooi om de Alpen Cup.

Fernandez had op de woensdagmiddag training al voldoende indruk gemaakt op Gullit om de trainer te doen besluiten de Argentijn bij de eerste de beste gelegenheid in te zetten. Op het trainingsveld sprong met name het meedogenloze karakter van zijn spel in het oog. Thomas Buffel weet daar inmiddels alles van, want de Belg raakte lichtgeblesseerd aan de wreef na een ingreep van Fernandez. Zonder dat er opzet in het spel was, zorgde de nieuweling er zo voor dat Buffel een van de spelers was die ontbrak op het veld in Katwijk.

Andere absenten, naast Buffel en Acuña, waren Lurling (knie), Goor (kuit), Song (kuit), Smolarek (hielbeen) en Ono (maagpijn). Het bracht Gullit er toe om een aantal aanpassingen in zijn basiself door te voeren. Zo kwam Mtiliga (linksback) weer aan spelen toe en mocht Bosschaart zich uitleven op het middenveld. In de spits stond Danko Lazovic. Hoewel nog maar net terug uit Japen (Kirin Cup met Servië Montenegro), toonde de spits zich gretig.

Lazovic was ook verantwoordelijk voor de eerste goal van de wedstrijd. Hij profiteerde van een uitstekende dieptepass van Bosschaart, omspeelde de doelman en schoot in de twintigste minuut de eerste goal binnen. Dirk Kuyt maakte er acht minuten later 0-2 van.

Na de rust, toen Gullit niet alleen Fernandez maar ook Lodewijks, Kalou en Pardo in het veld bracht, liep Feyenoord verder uit. Castelen scoorde 0-3, waarna Kuyt de eindstand eigenhandig op 0-5 bracht.

Katwijk-Feyenoord: 0-5 (0-2)

Scoreverloop:
20’ 0-1 Lazovic
28’ 0-2 Kuyt
67’ 0-3 Castelen
76’ 0-4 Kuyt
79’ 05 Kuyt

Opstelling: Babos (46’ Lodewijks); Gyan, Van den Berg (70’ Loovens), Paauwe (46’ Fernandez), Mtiliga; Castelen, Ghaly, Bosschaart, Magrão (46’ Pardo); Kuyt, Lazovic (46’ Kalou).