Fanshop
Fanshop

FERNANDEZ OOK IN DUITSLAND, SAIDI GEBLESSEERD

Feyenoord bereidt zich in het Zuid Duitse Weiler onder ideale omstandigheden voor op het begin van de competitie. De selectie heeft zijn intrek genomen in hotel Tannenhof, waar Ruud Gullit een perfect trainingsveld tot zijn beschikking heeft en hij vandaag vrijwel iedereen op de ochtendtraining kon begroeten. Alleen de Tunesische aanwinst Saidi bleef achter in het hotel. Hij kampt met een enkelblessure.

Mariano Fernandez verscheen wel op het trainingsveld. De Argentijn zou in eerste instantie maar twee dagen op proef zijn in Rotterdam, maar zag zijn stage verlengd. Gullit wil de twee wedstrijden die Feyenoord in Duitsland speelt gebruiken om de Argentijn te testen. ‘Fernandez heeft ook een helft tegen Katwijk gespeeld, maar kreeg toen zo weinig te doen dat hij op die wedstrijd niet kon worden beoordeeld. Ik wil hem dus graag tegen een betere tegenstander aan het werk zien, voordat we bepalen of hij een aanwinst zou kunnen zijn of niet. Zijn eerste indruk was goed, ondanks het feit dat hij wel een trainingsachterstand heeft. Hij is gretig en schuwt de stevige ingreep niet, maar nu moeten we nog zien hoe hij zich verdedigend staande houdt in wedstrijden tegen profclubs’.

Feyenoord speelt dinsdagavond zijn eerste wedstrijd in Duitsland. Arminia Bielefeld is dan de tegenstander. Voor Gullit zal ook deze wedstrijd in het teken staan van experimenteren. ‘We verkeren nu nog in de fase waarin we verschillende opstellingen kunnen uitproberen. Dat zal dus ook gebeuren’, zei Gullit, die aangaf dat dat ook voor de wedstrijden in Newcastle en Sevilla geldt. ‘In de openingswedstrijd, thuis tegen Fulham, moet het elftal er staan. Daarvóór kunnen we nog dingen uitproberen’.

Een van de varianten die de trainer zal hanteren, is het spelen zonder de Olympische Spelen-gangers Ono, Song en Saidi. ‘Zij zijn straks weg, dus ik moet weten hoe het elftal het best functioneert zonder hen’.

Gullit heeft daarbij goede hoop dat Danko Lazovic, die ook op de nominatie staat te worden uitgezonden naar de Spelen, niet zal worden opgeroepen door de coach van Servië Montenegro. ‘Ik heb met de hoogste baas binnen de organisatie van Servië Montengro gesproken en hem gewezen op het feit dat het voor de ontwikkeling van Lazovic veel beter zou zijn als hij niet naar Athene gaat. Ik heb het idee dat er begrip is voor dat standpunt. De definitieve beslissing moet nog worden genomen, maar ik heb inmiddels goede hoop dat Lazovic niet zal worden opgeroepen en dus gewoon in Rotterdam blijft’.