Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GULLIT ZIET FEYENOORD LANGZAAM GROEIEN

Feyenoord-trainer Ruud Gullit heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste experimentele opstelling in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.  Hij liet tegen Arminia Bielefeld zijn ploeg voor het eerst spelen met een ruit op het middenveld en was niet ontevreden over het resultaat. ‘Je zag dat spelers nog moesten wennen. Dat is ook logisch. Maar als dat eenmaal is gebeurd en het gaat draaien, is het een systeem dat moeilijk te bespelen is voor een tegenstander’, zei Gullit, die benadrukte dat daarmee niet gezegd is dat Feyenoord deze speelstijl vanaf nu altijd zal hanteren.

Gullit behoudt zich nog altijd het recht voor om gedurende de voorbereiding te zoeken naar het systeem dat het best bij zijn selectie past. De ruit op het middenveld zou daarbij een van de opties kunnen zijn. ‘Het voordeel is dat spelers met elkaar kunnen wisselen binnen dat systeem. Dat maakt je als ploeg erg onvoorspelbaar voor de tegenstander’.

Gullit was na afloop positief over datgene wat zijn elftal hem had voorgeschoteld. ‘Ik zag bij vlagen goed voetbal. En ik ben natuurlijk blij met de overwinning. Het is dan wel een oefenwedstrijd, maar ook oefenwedstrijden worden in Nederland op televisie gezien. Hopelijk geeft dit de ploeg weer een extra zetje in de goede richting en slagen we erin gewoon door te gaan op de manier waarop we nu bezig zijn’.

Aanmerkingen had de coach ook. Bijvoorbeeld over de tegengoals.  ‘Die gaven we veel te gemakkelijk weg. Ook werd soms de buitenspelval gehanteerd op momenten dat het helemaal niet kon. De gebrekkige communicatie die er vanwege het taalprobleem met Fernandez is, zal daarbij een rol hebben gespeeld’.

Over de inbreng van de nieuweling, die één helft mocht laten zien wat hij in huis heeft, wilde Gullit nog niet al te veel kwijt. Fernandez zal in de loop van de week verder worden getest, zei de coach, die voorafgaand aan de wedstrijd een onderhoud had met Shinji Ono. In het tijdschrift Sportweek verscheen een artikel waarin gezegd wordt dat Ono wil vertrekken bij Feyenoord, maar Gullit hoorde vanmiddag een heel ander verhaal. ‘Ik heb met Shinji gesproken. Hij heeft tegen mij gezegd dat hij niet weg wil bij Feyenoord. Voor mij is daarmee de kous af’.