VAN PERSIE BESLIST OPNIEUW DUEL VOOR ARSENAL

Oud-Feyenoorder Robin van Persie heeft Arsenal voor de tweede keer in een tijdbestek van twee dagen de zege bezorgd. Met een prachtige volley zette de 20-jarige spits tegen het Oostenrijkse Grazer AK de 1-2 eindstand op het scorebord. Afgelopen donderdag maakte Van Persie al de winnende treffer tegen het Sloveense NK Maribor. Van Persie scoorde tot dusver in alle drie de oefenwedstrijden die Arsenal speelde.
De selectie van Arsenal was voor het duel met Grazer AK weer op volle oorlogssterkte, maar trainer Wenger stelde de teruggekeerde EK-gangers nog niet op. Van Persie startte tegen de Oostenrijkers in de basis. Dennis Bergkamp trof na zes minuten doel. Alen Skoro zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. Twaalf minuten na rust bezorgde een fraaie volley van Van Persie Arsenal de zege. De oud-Feyenoorder werd later vanwege een enkelblessure vervangen door de 17-jarige Arturo Lupoli. Het is nog de vraag of hij komend weekeinde in actie kan komen tijdens het Amsterdam Tournament.