Fanshop
Fanshop

‘WE KOMEN ZEKER IN DE TOP TIEN’

‘Ik weet zeker dat we een top tien notering halen’. Ebi Smolarek zegt het met de autoriteit van iemand die al een paar gouden platen aan de muur heeft hangen. Toch is de realiteit dat hij, net als zijn collega’s, juist zijn debuut heeft gemaakt als zanger. Maar dat gebrek aan ervaring wordt weggepoetst door het enthousiasme waarmee de Feyenoord selectie de CD-single ‘Feyenoord is het toverwoord’ heeft ingezongen. ‘Ja’, oordeelt aanvoerder Patrick Paauwe, zelf een van de betere zangers op de CD die op de Open Dag voor het eerst te koop is, ‘het is duidelijk: er zit weer muziek in Feyenoord’.

Vrijwel de voltallige Feyenoord selectie verzamelde zich onlangs voor hun eerste plaatopname in een Rotterdamse studio, waar sommigen nog tot op het laatste moment studeerden op het refrein dat gezamenlijk zou worden gezongen en vooral op de coupletregel die individueel moest worden gebracht.

Met name de buitenlandse spelers maakten daarbij een ietwat nerveuze indruk, al was de verdeling van de zangregels dusdanig geregeld dat al te ingewikkelde woorden hen bespaard zouden blijven.

Het was desondanks een hilarische middag, waarin reputaties werden bevestigd en verrassingen aan het licht kwamen. Zo staken de stemmen van Peter van den Berg en Pascal Bosschaart als verwacht boven de middelmaat uit, maar bleken bijvoorbeeld ook Chong Gug Song en Shinji Ono hun huiswerk goed te hebben gedaan. Hun regel stond – ondanks de verwachte taalproblemen – binnen een mum van tijd op de band.

Dat gold niet voor iedereen. Thomas Buffel had bijvoorbeeld de nodige problemen met zijn regel (‘we kunnen bergen verzetten’. Dit uiteraard tot groot plezier van zijn collega’s, die de worsteling van hun Belgische collega met luid gejoel begeleidde.

Toen iedereen aan de beurt was geweest en alles op de band stond, keek Dirk Kuyt met veel plezier terug op de middag. ‘Het was misschien niet allemaal even glaszuiver wat we zongen, maar de inzet was vanmiddag wel optimaal. Als we dat ook in de competitie weten op te brengen, komt het zeker goed met Feyenoord. Dit team swingt, dat is vandaag wel bewezen’.

Overmorgen, tijdens de Open Dag, vindt de vuurdoop van de selectie plaats. In een ongetwijfelde bomvolle Kuip zullen zij ‘Feyenoord is het toverwoord’ dan gezamenlijk ten gehore te brengen. De CD-single is dan ook te koop, tegen de speciale Open Dag-prijs van 5 euro.