Fanshop
Fanshop

FEYENOORD WALST OVER DOESBURG HEEN: 14-0

Na de pittige tegenstanders tijdens het toernooi om de Alpen Cup speelde Feyenoord dinsdagavond voor de afwisseling weer eens regen een amateurclub. Het Doesburgs streekelftal bleek geen obstakel van formaat. Feyenoord, dat in Karim Saidi een debutant had, walste met 14-0 over de Gelderlanders heen. Dirk Kuyt was met 4 goals de meest succesvolle man.

De ontmoeting met een combinatie-elftal uit de regio Doesburg was voor het elftal van Ruud Gullit een welkome afwisseling op de zware trainingsarbeid van de afgelopen weken. De veelal vierdeklasse-voetballers van het streekteam uit de geboorteplaats van Paul Bosvelt, wiens moeder overigens bij de wedstrijd aanwezig was, boden de Rotterdammers alle ruimte om te experimenteren met een van de twee formaties waarmee Ruud Gullit dit seizoen wil gaan opereren.

 

Gullit begon de wedstrijd in een 4-4-2 formatie, met achterin vóór Patrick Lodewijks en naast Patrick Paauwe voor het eerst plaats voor de tot nu toe geblesseerde Karim Saidi. Naast Saidi stond Jong Feyenoord-speler Dustley Mulder. Op het middenveld speelden Hossam Ghaly en Shinji Ono naast elkaar, terwijl Salomon Kalou voorin naast Dirk Kuyt geposteerd werd. Een en ander resulteerde na een stroeve openingsfase in een enorm en te verwachten veldoverwicht. Vooral Salomon Kalou bleek daarbij onhoudbaar, al miste de Ivoriaan gezien het aantal kansen dat hij miste voor de goal nog wel wat scherpte. De combinaties met Dirk Kuyt en de beurtelings inschuivende Ono en Ghaly waren echter fraai en vooral Kuyt profiteerde daarvan. Voor rust scoorde de Katwijker al liefst vier goals. De mooiste goal voor de pauze kwam echter op naam van Shinji Ono. Kort voor rust nam de Japanner de bal uit de combinatie met een geweldige sleepbeweging mee langs de keeper om hem vervolgens heel simpel binnen te tikken.

 

Na rust verving Gullit een half elftal. Omdat de invallers eenzelfde gretigheid tentoonspreidden als hun voorgangers schroefde Feyenoord de productie moeiteloos op. Binnen het uur werden de dubbele cijfers bereikt. Binnen het uur ook scoorde nieuweling  Karim Saidi zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers. De Tunesiër, die gezien de matige tegenstand amper op zijn verdedigende kwaliteiten beoordeeld kon worden, kopte een hoekschop prima binnen. Saidi maakte toch al een gedreven indruk, net zoals Dustley Mulder. De jeugdinternational begon wat nerveus, maar groeide in zijn rol als rechtsback en schroomde ook niet passes over dertig, veertig meter te verzenden.  

 

En zo hakte Feyenoord de amateurs langzaam maar zeker in hele kleine stukjes. De afwerking was nu en dan slordig, maar de doelpunten waren vaak mooi en kwamen voort uit goed uitgespeelde aanvallen. Misschien nog wel belangrijker was dat de arme tegenstander niet één kans wist af te dwingen. Ruud Gullit toonde zich na afloop dan ook een tevreden man. 'Ik heb vandaag terug gezien waar we op getraind hebben. Dat zag je met name bij de corners en in de vaste patronen die ik terug zag komen. Bovendien waren de spelers gretig en enthousiast. Dat is wat ik wil zien.'

 

SC DOESBURG – FEYENOORD 0-14  (0-7)

 

Scoreverloop:

0-1  Goor (11.)

0-2  Kalou (19.)

0-3  Kuyt (22.)

0-4  Kuyt (27.)

0-5  Kuyt (36.)

0-6  Ono (42.)

0-7  Kuyt (43., penalty)

0-8 Pardo (50.)

0-9 Goor (51.)

0-10 Lazovic (55.)

0-11 Saidi (56.)

0-12 Goor (76.)

0-13 Buffel (80.)

0-14 Buffel (88.)

 

OPSTELLING FEYENOORD

Lodewijks (45. Malkowski); Mulder, Saidi, Paauwe (Loovens, 45.), Bosschaart (Mtiliga, 57.); Smolarek, Ghaly, Ono (Pardo, 45.), Goor; Kuyt (Lazovic, 45.) en Kalou (Buffel, 45.)