FEYENOORD ZONDAG TEGEN GLASGOW RANGERS

Feyenoord strijdt morgen (zondag) met Glasgow Rangers om de derde plaats in het toernooi om de Gateshead Cup. De wedstrijd in Newcastle begint om 13.30 uur Nederlandse tijd. Glasgow Rangers verloor in de eerste wedstrijd op St James’ Park met 4-2 van Newcastle United.

Hoewel gesteund door een legioen van een dikke twaalfduizend Schotse supporters, kwam Rangers er in de eerste helft niet aan te pas op St James’Park. Al bij rust stond de ploeg van de Nederlander Fernando Ricksen met 3-1 achter.

Alan Shearer opende de score in eigen huis, door al vroeg in de wedstrijd een strafschop te benutten. Daarna zorgden Craig Bellamy en Olivier Bernard voor een 3-0 voorsprong. Pas toen die stand was bereikt, konden de Schotten iets terug doen. Dado Prso scoorde 3-1.

Ver in de tweede helft scoorde Fernando Ricksen nog wel 3-2, maar het was toen te laat om nog voor een stunt te zorgen. In de slotminuten maakte Dyer aan alle onzekerheid een einde voor The Toon Army, door de eindstand op 4-2 te bepalen.

Feyenoord trainer Ruud Gullit maakte het niet uit wie als tegenstander uit de bus zou komen. ‘Al is het voor het toernooi en voor de mensen hier het leukst dat de thuisclub ook de finale speelt’, zei de voormalig trainer van de Magpies.