Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

GULLIT ZIET PLOEG ONDANKS VERLIES GROEIEN

Hoewel zijn ploeg het toernooi om de Gateshead Cup heeft afgesloten met een laatste plaats, kan Ruud Gullit met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste echte test van Feyenoord. ‘De grootste winst van dit weekeinde is dat we het gevoel hebben gekregen dat we in principe voor niemand bang hoeven te zijn. En dat is een goed gevoel’.

Een andere winstpunt van het toernooi, dat tegen de verhoudingen in met een laatste plek werd afgesloten, is dat ook de spelers die op het eerste gezicht niet direct tot de basis gaan behoren, hebben laten zien van waarde te kunnen zijn voor de ploeg.

‘Het is lekker om te merken dat we voor verschillende posities goede spelers achter de hand hebben’, zei Gullit, die in de goede wedstrijd tegen Rangers met name gecharmeerd was geraakt van Smolarek, Kalou en Bosschaart.

‘We hebben weinig kansen weggegeven en er zat gecreëerd. Dat is een goede basis om op verder te bouwen. Het heeft deze ploeg het gevoel gegeven dat we tegen iedereen kunnen spelen en voor niemand bang hoeven te zijn’.

Dat Feyenoord tegen Rangers geen van de kansen wist om te zetten in doelpunten, deed Gullit niet zo veel. ‘Het zou erger zijn als we helemaal geen kansen zouden scheppen’, zei de coach, die zich ook geen zorgen maakte over het feit dat Danko Lazovic, ondanks een paar opgelegde mogelijkheden, niet tot scoren kwam tegen de Schotten. ‘Danko had er inderdaad twee kunnen maken, maar was vandaag wat ongelukkig. Dat kan gebeuren’, zei Gullit, die nieuweling Zuiverloon andermaal goed zag invallen.

Gullit wil eerst nog met de rest van zijn technische staf overleggen, voordat hij een beslissing neemt over de nabije toekomst van de jongeling. Wel is het vrijwel zeker dat Zuiverloon morgen met de rest van de selectie in het vliegtuig stapt richting Spanje, om in het bloedhete Sevilla deel te nemen aan het toernooi om de Kappa Cup.

Twee weken voor het begin van de competitie heeft Gullit zijn team nu grotendeels in zijn hoofd, zonder daarover overigens in details te willen treden. ‘De as van een elftal is altijd het belangrijkste. Daarom heen kun je gaan bouwen. Daarom was het dit weekeinde goed om te zien dat ik bij dat bouwen verschillende opties heb’.