Fanshop
Fanshop

ZUIVERLOON: ‘HIER HEB IK VAN GEDROOMD’

Hij miste een penalty in de strafschoppenserie tegen Glasgow Rangers, maar dat was een te verwaarlozen schoonheidsfoutje in een verder prachtig weekeinde voor Gianni Zuiverloon. De 17-jarige verdediger zag op het imposante St. James Park een droom werkelijkheid worden. Hij speelde tot twee keer toe in Feyenoord één en werd na afloop uitgebreid gecomplimenteerd door coach Ruud Gullit en de rest van de selectie.

Gianni Zuiverloon is sinds zijn zesde jaar Feyenoorder. ‘Vanaf de F’jes speel ik bij de club. En vanaf dat moment heb ik er ook altijd van gedroomd om ooit in het eerste van Feyenoord te spelen. Die droom is nu uitgekomen’, zei Zuiverloon in Newcastle, waar hij voor het eerst van zijn leven werd geconfronteerd werd met aandacht van de media.

Gekleed in zijn in alle haast aangeschafte kostuum, keek Zuiverloon op verzoek van de aanwezige Nederlandse pers terug op zijn debuut. ‘Ik had nooit verwacht daadwerkelijk te zullen spelen’, zei de A-junior, die donderdag op de valreep aan de selectie was toegevoegd. Toen het eenmaal zo ver was, in de tweede helft tegen Sporting Lissabon, had Zuiverloon zijn zenuwen nog niet helemaal in bedwang. ‘Ik was nerveus. Dat was in het begin ook aan mijn spel te merken. Ik maakte een paar foutjes. Later ging het beter’, zei Zuiverloon, bij wie een grijns van megaformaat doorbrak op het moment dat hij na de wedstrijd werd bedolven onder de complimenten. ‘Meneer Gullit stond me op het veld op te wachten en zei dat ik het goed had gedaan. Dat was prettig om te horen. Ook Dirk Kuyt en andere spelers kwamen direct naar me toe om me te complimenteren. Dat deed me goed, maar ik weet dat ik nog beter kan. Als ik niet zo nerveus was geweest, had ik minder fouten gemaakt’.

De zenuwen maakten zich ook van Zuiverloon meester op het moment dat hij een penalty moest nemen in de strafschoppenserie tegen Rangers. ‘Eigenlijk wilde ik helemaal geen strafschop nemen. De beurt was aan Mtiliga, maar hij zei: neem jij hem maar. Dat heb ik toen maar gedaan, maar eigenlijk was ik te nerveus’.

Het missen van zijn penalty werd hem direct vergeven en vormt dan ook geen smet op Zuiverloons mooiste voetbaldag tot nu toe. ‘Hoe ik terugkijk op dit weekeinde? Tevreden. Tevreden en ook best een beetje trots’.