Fanshop
Fanshop

KUYT: ELKE WEDSTRIJD IETS BETER

Dirk Kuyt werd in Sevilla matchwinner met twee goals die in schoonheid niet veel voor elkaar onder deden. Toch gold zijn tevredenheid na afloop niet zo zeer zijn individuele prestatie, als wel het feit dat hij Feyenoord als team weer iets had zien groeien. ‘We worden elke wedstrijd iets beter. Dat is in aanloop naar de competitie een goede ontwikkeling’.

Kuyt scoorde twee prachtgoals ondanks de moeilijke omstandigheden waarin hij zijn werk had moeten doen. ‘Het was ongelooflijk heet in het stadion. Op het veld voelde het soms aan alsof het veertig graden was. Ook het veld was verre van ideaal. Daarom is het goed dat we toch hebben weten te winnen’.

Kuyt had zich – net als z’n trainer Gullit – gestoord aan de slordige manier waarop Feyenoord met name in de eerste helft een paar keer balverlies had geleden. ‘Maar’, zei Kuyt, ‘over het algemeen heb ik het team weer wat zien groeien in vergelijking met de vorige wedstrijden. Tijdens het toernooi in Newcastle kregen we tegen Glasgow Rangers veel meer kansen, maar wisten we niet te scoren. Dat gebeurde nu wel en dat is een positieve ontwikkeling’.