Fanshop
Fanshop

GULLIT: COMPLIMENTEN VOOR TEAMPRESTATIE

Ruud Gullit heeft zijn eerste prijs binnen. Een jong Feyenoord won in Sevilla de Kappa Cup en deed dat op een wijze die de coach tot tevredenheid stemde. ‘Ik moet mijn spelers een compliment maken. Niet alleen voor de wijze waarop ze vanavond hebben gespeeld, maar ook voor de manier waarop de groep de afgelopen dagen is omgegaan met de omstandigheden’, zei Gullit in Sevilla, waar de hoge temperaturen Feyenoord ook in de finale nog parten speelde.

‘De belangrijkste conclusie die ik naar aanleiding van de wedstrijd van vanavond kan trekken, is dat iedereen in deze selectie in staat is te functioneren binnen het systeem dat ons voor ogen staat. Vandaag stond er een elftal met zeven nieuwe spelers in vergelijking met de vorige wedstrijd en toch hebben we het goed gedaan. Bovendien tegen een elftal dat al wat verder was dan de vorige tegenstander’.

Gullit was met name tevreden over Magrão, zoals hij ook had genoten van de jongste en de oudste speler van het veld. ‘Gianni Zuiverloon heeft het met zijn 17 jaar weer uitstekend gedaan. En Patrick Lodewijks was niet alleen in de wedstrijd sterk, maar toonde ook zijn klasse bij de strafschop die door Alfonso werd gemist. Door lang stil te staan op de lijn, bracht hij z’n tegenstander aan het twijfelen. Het resultaat was dat hij over schoot’.

Gullit was blij met de Kappa Cup. ‘Natuurlijk, omdat het goed is voor de moraal van het elftal. Bovendien leest men morgen in Nederland in de krant dat Feyenoord het toernooi heeft gewonnen en dat is alleen maar goed voor de club. Maar de belangrijkste winst is voor mij toch dat iedereen er in is geslaagd om negentig minuten lang binnen het systeem te spelen. Dat geeft hoop voor de toekomst’.

Die toekomst brengt op korte termijn de tweede test. Zondag wacht Fulham als tegenstander in de eigen Kuip. ‘Saidi is dan waarschijnlijk weer terug bij de groep, zoals ik ook hoop weer een beroep te kunnen doen op Song. Dat zijn allemaal goede voortekenen’, blikte Gullit vooruit.