JEPPE CURTH SCHIET JONG FEYENOORD RONDE VERDER

Jong Feyenoord heeft ten koste van Dongen de volgende ronde van het Amstel Cup-toernooi bereikt: 0-5. Jeppe Curth was tegen amateurclub Dongen dé man van de wedstrijd met vier treffers. De Deen excelleerde, maar speelde tegelijk een merkwaardig duel. In de tweede helft had Curth kans om Feyenoord een monsterzege te bezorgen, maar de spits had het vizier niet op scherp.

De amateurs van Dongen boden slechts één helft serieuze tegenstand. Feyenoord kreeg kansen, maar Richard Blonk en Joep van den Ouweland schoten allebei op de lat. Dongen stelde er weinig tegenover en het was wachten op de eerste Rotterdamse treffer. Die treffer kwam er en viel voor de beloften van trainer Mario Been op een uitstekend moment. Vlak voor rust was het Elroy Lammers die Tim Vincken bediende. De rechtsbuiten tikte de bal eenvoudig binnen: 0-1.
Die klap kwamen de Brabantse amateurs niet meer te boven. Het bood Jeppe Curth de mogelijkheid om de heldenrol op zich te nemen. Curth scoorde na rust 0-2 en kreeg volop kansen. Hij schoot er nog drie in en bezegelde daarmee het lot van Dongen. Toch kreeg Curth nog vier goede kansen, die hij soms op onbegrijpelijke wijze niet wist te benutten.
De tweede helft was daarmee een formaliteit. De 2.000 aanwezige toeschouwers kregen nog één fraai staaltje te zien. De 17-jarige Rico Kogeldans maakte een fantastische actie en kreeg daarmee de handen van de toeschouwers opeen. Het leverde echter geen doelpunt op.