Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FRED BLANKEMEIJER EN GERARD MEIJER GEHULDIGD

Verzorger Gerard Meijer en senior-manager Fred Blankemeijer zijn voor de openingswedstrijd tegen Fulham op het veld gehuldigd. Blankemeijer ontving van loco-burgemeester Janssens de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn lange staat van dienst bij Feyenoord. De 68-jarige Meijer werd gehuldigd in het kader van zijn 45-jarige dienstverband bij de Rotterdamse club.

Blankemeijer speelde zelf nog in het eerste team van Feyenoord. Zijn voetballende hoogtepunt beleefde hij in het seizoen 1950-1951 als basisspeler. Blankemeijer kwam 28 keer in competitieverband in actie voor Feyenoord. Na zijn voetballoopbaan bekleedde hij vrijwel alle kaderfuncties binnen Feyenoord. Blankemeijer was juniorelftalleider tot voorzitter van de jeugdcommissie, maakte onderdeel uit van het bestuur betaald voetbal, was hoofdscout, leider van het eerste en tweede elftal en jarenlang onderhandelingspartner voor clubs die met Feyenoord zaken wilden doen. Blankemeijer is op 77-jarige leeftijd nog steeds actief voor Feyenoord als senior-manager en zag vandaag zijn jarenlange inzet beloond met de prestigieuze Koninklijke onderscheiding.

Gerard Meijer, die donderdag zijn 69ste verjaardag viert, werd gehuldigd in het kader van zijn 45-jarige dienstverband. Feyenoord wisselde in het verleden regelmatig van medische staf, maar verzorger Meijer weerstond alle stormen. In zijn jonge jaren stond hij bekend als snelste verzorger ter wereld. Daar hield zijn taak niet op, want Meijer is al jarenlang het klankbord van spelers en daarmee een zeer gewaardeerd persoon binnen de club. Namens de spelersgroep overhandigde aanvoerder Patrick Paauwe aan Meijer een bloemetje.