FEYENOORD A1 PAKT SUPER CUP NA ZEGE OP AJAX

Feyenoord A1 heeft in De Arena ten koste van Ajax de Super Cup gewonnen. De ploeg van trainer Henk Fräser zegevierde met 3-1. Tim Vincken, invaller Levi Marengo en Gianni Zuiverloon zorgden voor de Rotterdamse treffers. Bij de 2-1 tussenstand kreeg Feyenoord handenvol kansen, maar er werd nog maar één keer gescoord. ‘Als er een keer een moment was om Ajax een flink pak slaag te geven, was het vandaag wel’, sprak Fräser na afloop.
In de Amsterdam Arena was het Feyenoord dat een half uur lang het spel dicteerde. Het resulteerde al snel in een treffer. Tim Vincken, die zaterdagmiddag Jong Feyenoord nog de 0-1 bezorgde tegen Dongen, bracht Feyenoord een dag later wederom op voorsprong. Zijn schot/voorzet vloog na veertien minuten voetbal op wonderbaarlijke wijze over de keeper heen: 0-1.
Feyenoord bleef de sterkere ploeg, maar moest toezien dat Ajax er steeds beter uitkwam. Tot ergernis van trainer Fräser kwamen er slordigheden in het spel van zijn ploeg. Na rust kwam Ajax terecht op gelijke hoogte. Fräser besloot hierop Levi Marengo in te brengen ten koste van Daryl van der Veer. Het bleek een gouden wissel, want fris in het veld scoorde de invaller na 67 minuten de 2-1. Gianni Zuiverloon gooide de wedstrijd definitief in het slot toen zijn kopbal hard doel trof: 3-1. De Rotterdammers kregen hierna nog riante mogelijkheden, maar de bal ging er niet in. ‘De score had hoger moeten uitvallen, maar ik ben een tevreden trainer’, zei Fräser na afloop. ‘Winnen van Ajax in De Arena is altijd goed, vooral omdat zij elke keer weer een goede ploeg op de been brengen. Bij 1-1 kon de wedstrijd nog twee kanten op. Wij namen het heft toen in handen en dat zegt veel over de mentaliteit van mijn ploeg.’