TREFZEKERE SHINJI ONO VERLIEST MET JAPAN

Japan is de Olympische Spelen teleurstellend begonnen met een 4-3 nederlaag tegen Paraguay. Shinji Ono bracht de Japanners met benutte strafschoppen tot twee keer toe terug in de wedstrijd, maar kon de nederlaag niet afwenden. In de 22ste minuut bracht de middenvelder zijn ploeg nog op 1-1. Na rust verzorgde hij de 3-2 aansluitingstreffer, wederom vanaf elf meter. Zondag wacht Ono met Japan meteen een cruciale wedstrijd, want bij een nederlaag tegen Italië is Japan uitgeschakeld.

Paraguay nam al snel de voorsprong door een doelpunt van Pablo Gimenez. Na de gelijkmaker van Ono kwam Paraguay via twee treffers van Jose Cardozo nog voor rust op 3-1. Weer was het de Feyenoorder die Japan terug in de wedstrijd knokte, maar een doelpunt van Torres Aureliano gooide de wedstrijd in het slot. Yoshito Okubo scoorde nog wel tegen, maar dichterbij dan 4-3 kwamen de Japanners niet.

In dezelfde poule speelde Ghana met 2-2 gelijk tegen Italië.