VAN MARWIJK BOEKT EERSTE COMPETITIEZEGE MET BORUSSIA

Bert van Marwijk heeft met Borussia Dortmund de eerste competitiezege geboekt. Borussia won knap met 2-3 van Borussia Mönchengladbach, dat voor het eerst speelde in het nieuwe stadion ‘Borussia-Park’. De ploeg van de oud Feyenoord-trainer kwam door treffers van Ulich en Hausweiler twee keer op achterstand, maar Niclas Jensen, Jan Koller en Ewerthon verzorgden nog voor rust de 2-3. Na rust vielen er geen doelpunten meer in het attractieve duel.

Voor Van Marwijk kwam de overwinning op een uitstekend moment nadat zijn ploeg faalde in twee eerdere officiële wedstrijden. Vorig week verloor Borussia voor eigen publiek van Wolfsburg in de eerste competitiewedstrijd. In de Intertoto Cup was de ploeg eerder al uitgeschakeld door het Belgische RC Genk.