SHINJI ONO MET JAPAN UITGESCHAKELD OP OLYMPISCHE SPELEN

Het Japan van Shinji Ono is nog voor de laatste groepswedstrijd uitgeschakeld op de Olympische Spelen. Na de eerdere 4-3 nederlaag tegen Paraguay, ging Japan zondagavond onderuit tegen Italië: 2-3. De laatste wedstrijd tegen Ghana is daarmee niet meer van belang. Door de uitschakeling is Ono komende zondag weer inzetbaar voor Feyenoord, dat op bezoek gaat bij Willem II.

Rossi en Gilardino brachten Italië binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong. Abe zorgde na een half uur voor 2-1. Zes minuten later was het Gilardino die voor 3-1 zorgde. Die stand bleef tot de blessuretijd van de tweede helft gehandhaafd. De Japanner Takamatsu tekende nog 3-2 aan, maar zijn aansluitingstreffer kwam te laat.

In het eerste duel met Paraguay was Ono nog succesvol voor Japan. De Feyenoorder scoorde twee keer vanaf de strafschopstip, maar kon de 4-3 nederlaag daarmee niet voorkomen.