Fanshop
Fanshop

THOMAS BUFFEL TREFZEKER VOOR GELIJKSPELEND BELGIË

België heeft de oefenwedstrijd in en tegen Noorwegen met 2-2 gelijkgespeeld. Thomas Buffel was de gevierde man aan de kant van de Belgen met zijn twee treffers, die beiden voor rust vielen. Bart Goor speelde net als Buffel de hele wedstrijd. Johnsen en Riseth scoorden voor Noorwegen. De andere ‘buitenlandse’ Feyenoorders boekten ook aansprekende resultaten. Klik op meer voor een overzicht.

Shinji Ono heeft met Japan de Olympische Spelen op een waardige manier verlaten. De wedstrijd tegen Ghana was door de vroegtijdige uitschakeling niet meer van belang voor de Japanners, maar de ploeg van Ono won toch met 1-0. Yoshito Okobu scoorde de enige treffer. Japan vervulde daarmee de sportieve plicht, want Ghana werd door het resultaat op doelsaldo uitgeschakeld.

Gábor Babos kwam niet in actie voor het winnende Hongarije. De doelman van Feyenoord moest Gábor Kiraly voor zich dulden. Hongarije won opvallend eenvoudig in en tegen Schotland: 0-3. Szabolcs Huszti bracht Hongarije vanaf de strafschopstip op 0-1 om na rust ook de 0-2 te maken. Een eigen goal van David Marshall bezegelde het lot van Schotland.

De enige niet winnende buitenlandse Feyenoorder was Danko Lazovic. Met Servië en Montenegro kwam de spits niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Slovenië. Jestrovic bracht Servië voor rust op voorsprong. De thuisploeg kwam diep in de tweede helft langszij door een treffer van Ceh.