Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

TOCH VOORVERKOOP VITESSE-FEYENOORD

Na overleg met een groot deel van de supporters die zondag de wedstrijd Willem II-Feyenoord bezochten, heeft Feyenoord besloten toch de 1200 kaarten af te nemen voor Feyenoord supporters die 29 augustus aanstaande de uitwedstrijd tegen Vitesse willen bijwonen. Eerder werd besloten de voorverkoop rond die uitwedstrijd uit te stellen, toen bleek dat er met de gemeente Arnhem geen overeenstemming kon worden bereikt over de wijze waarop de Feyenoord-supporters in de toekomst naar  het Gelredome konden afreizen. Het was de derde keer op rij dat dit probleem zich voordeed.

Ondanks het feit dat de gemeente Arnhem op voorhand geen harde garantie geeft dat Feyenoord supporters volgend jaar met vrij vervoer naar Arnhem mogen afreizen heeft de gemeente wel aangegeven te willen komen tot normalisering van de wedstrijd. Op verzoek van Feyenoord zal de KNVB extra waarnemers op deze wedstrijd zetten om erop te toe te zien dat de evaluatie direct na de wedstrijd op een juiste manier verloopt. Tevens zal de SOVS(samenwerkende organisaties voetbalsupporters) aanwezig zijn bij deze evaluatie. Daarnaast is het Audit team o.l.v. MargoVliegenthart verzocht erop toe te zien dat de gemeente Arnhem zich houdt aan het beleidskader 2003.

Navraag onder de Feyenoord supporters die afgelopen zondag in Tilburg de wedstrijd tegen Willem II bijwoonden, leerde dat 78,5 procent van de ondervraagden onder deze voorwaarden bereid was eenmalig de verplichte buscombi te accepteren.

Dit betekent dat vanaf dinsdag 24 augustus de voorverkoop start voor diamond en goldcardhouders. Op donderdag 26 en vrijdag 27 augustus kunnen silvercardhouders de resterende kaarten kopen. Feyenoord zal daarbij de voorwaarden voor het behoud van de diamond- en goldcard niet laten gelden. Dat betekent dat supporters die onder eerder genoemde voorwaarden uit principe niet naar Arnhem willen reizen, daarvoor niet zullen worden gestraft. De wedstrijd tegen Vitesse zal derhalve niet als een gemiste wedstrijd worden aangemerkt.