FEYENOORD B1 BOEKT WEER MONSTERZEGE IN BEKERTOERNOOI

Feyenoord B1 heeft voor de tweede opeenvolgende maal een bekerwedstrijd met dubbele cijfers gewonnen. Na de 10-0 tegen RKC van afgelopen zaterdag, toonde het team van Cor Adriaanse dinsdagavond ook tegen FC Den Bosch geen clementie: 0-11. Feyenoord kan daarmee plaatsing voor de volgende ronde bijna niet meer ontgaan. Zaterdag speelt de B1 de laatste poulewedstrijd uit tegen Willem II.
Net als tegen RKC werd ook het duel met FC Den Bosch nooit een echte wedstrijd. Feyenoord was in de eerste helft oppermachtig en maakte de Brabanders voetballen onmogelijk. Bij rust was de 0-7 stand al bereikt door treffers van Kevin Wattamaleo (drie keer), Norichio Nieveld, Jerson Anes Ribeiro, Hanne Hagary en Jordy Buijs. In de tweede helft sloop er bij de Rotterdammers, ondanks dat het team uitliep naar 0-11, gemakzucht in. ‘Ik ben zelf ook voetballer geweest, daar loop je vaak tegenaan bij zo’n stand’, zegt trainer Cor Adriaanse. ‘Het moet eruit, de jongens moeten negentig minuten scherp zijn. Aan de andere kant zullen we in de competitie niet elke week met 7-0 voorkomen. De eerste helft gaf me veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. De tweede helft was de echte scherpte verdwenen, maar konden we toch nog uitlopen.’
Via treffer van Ingmar Maayen, Buijs, Michel Poldervaart en Georginio Boateng bepaalde Feyenoord de eindstand op 0-11.