Fanshop
Fanshop

URUGUAYAAN EN PORTUGEES OP PROEF BIJ FEYENOORD

De Uruguayaan Mateo Andres Corbo en de Portugees Bruno Basto zijn woensdag en donderdag op proef bij Feyenoord. De 26-jarige Corbo komt uit voor Olimpia Asunción uit Paraguay, dat speelt in de hoogste klasse. Basto (26) staat onder contract bij de Franse topclub Girondins Bordeaux, waar hij vijf jaar basisspeler was. Beide linkerverdedigers zijn transfervrij.

Basto stapte in 1997 over van Alverca (Portugese derde divisie) naar topclub Benfica. Daar veroverde hij een basisplaats, wat hem in 2000 een transfer opleverde naar Girondins Bordeaux. Daar was de Portugees vijf jaar basisspeler. Dit seizoen maakt hij vooralsnog geen aanspraak op een basisplaats. Basto staat tot medio 2007 onder contract bij Bordeaux, maar heeft net als Corbo de transfervrije status. De Uruguayaan kwam eerder uit voor River Plate (Uruguay), Real Oviedo (Spanje) en Barnsley (Engeland).

Feyenoord zoekt voor het sluiten van de internationale transfermarkt op 31 augustus een linkerverdediger. In de voorbereiding was de Argentijn Mariano Fernandez nog op proef, maar hij werd te licht bevonden.

Foto's: Corbo (links) en  Basto (rechts).