Fanshop
Fanshop

UEFA CUP: FEYENOORD LOOT ODD GRENLAND

Feyenoord zal in de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi uitkomen tegen het Noorse Odd Grenland. De Rotterdammers spelen op 16 september eerst uit. De terugwedstrijd volgt op 30 september. Op het spel staat plaatsing voor de pouleronde. Beide clubs ontmoetten elkaar nog nooit in Europa Cupverband.

Odd Grenland speelt zijn wedstrijden in de bescheiden Zuid-Noorse kustplaats Skien, dat zoals de naam het al zegt, de bakermat is van de skisport. Odd plaatste zich voor het UEFA Cuptoernooi door het Litouwse Ekranas uit te schakelen. Weliswaar verloren de Noren het uitduel met 2-1, thuis zetten ze dat dankzij een 3-1 overwinning recht. Odd Grenland geniet in Nederland enige bekendheid omdat oud-PSV'er Edwin van Ankeren er tot afgelopen seizoen enige jaren speelde.

Feyenoord kwam al vaker uit tegen Noorse clubs. Zo was er in 1999 nog een dubbele ontmoeting met Rosenborg, in het kader van de Champions League. Uit werd het 2-2, in de Kuip zegevierde Feyenoord met 1-0 dankzij een goal van de Braziliaan Somalia. Nederlandse clubs waren in het algemeen vrij succesvol tegen clubs uit Noorwegen. Alleen PSV liet zich in 1996 nog verrassen door Brann Bergen.

Ook enkele andere Nederlandse clubs zaten vrijdag in de kokers van de UEFA. FC Utrecht lootte een thuisduel tegen Djurgardens, de voormalige club van oud-Feyenoorder Johan Elmander. Heerenveen moet op bezoek bij Maccabi Petach Tikva, terwijl PAOK Saloniki AZ ontvangt.

Website Odd Grenland: www.oddgrenland.no

later meer